Şehit polis, memleketi Kahramanmaraş'ta dualarla uğurlandı


Diyarbakır'da, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Polis Memuru Ahmet Çiftaslan (41), Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralandı. Çiftaslan, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polis memurunun cenazesi, Elazığ'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Kahramanmaraş Havaalanı'nda şehidin cenazesini, eşi Dilek ile çocukları Mehtap ve Deniz, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, şehidin annesi Süheyla, kardeşleri Şebnem Tanır ile Mehmet Ali Çiftaslan, meslektaşları ve yakınları karşıladı.

Annesi Süheyla ve eşi Dilek Çiftaslan'ı kadın polisler teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak polis eskortu eşliğinde Turan Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Ulu Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Babası Ejder Çiftaslan'ın yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilen şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin naaşı, Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis, memleketi Kahramanmaraş'ta dualarla uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER