O şehidin eşiyle ilgili yeni gelişme

Tuzağa düşürülüp, şehit edilen polisin Vietnamlı eşine Türk vatandaşlığına geçemediği için şehit maaşı bağlanamadı. Söz konusu haberler üzerine Başbakanlık harekete geçti.

Şehit polis memuru Tansu Aydın'ın eşine maaş yok

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde trafik kazasıyla ilgili işlem yaparken teröristlerce şehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi eşini uğurlarken yere kapanarak dua etmesiyle yürekleri dağlamıştı. Henüz 2 aylık evli olduğu eşini teröre kurban veren Vietnamlı kadın, Türk vatandaşlığına geçemediği için şehit maaşı bağlanamadı.


Şehit polisin Zonguldak’taki cenaze töreninde Budist inancına göre dua eden ve ağıtlar yakan Vietnamlı kadın, ülkesine dönmeyi düşünmediğini söylemiş, “Ona sonsuza dek eş olmaya söz vermiştim ve öyle olacak. Onu burada bırakıp ülkeme dönmeyi düşünmüyorum” demişti.

Sabah Gazetesi’nden Erdoğan Öztürk’ün haberine göre, Vu Yhuy, Türk vatandaşlığına geçemediği için yasal haklardan faydalanamadı. Yasalara göre, bir Türk ile evlenen yabancı uyruklu kişi, ancak 3 yıl içinde Türk vatandaşlığını elde edebiliyor. Tansu Aydın şehit düştüğünde henüz 2 aylık evli oldukları için Vietnamlı kadına şehit maaşı bağlanamadı. Genç kadın ülkesine dönmek zorunda kaldı.

“ÜLKESİNE DÖNMEK ZORUNDA KALDI”

Antalya’da yaşayan ve kardeşi Tansu ile Vu Yhuy’un tanışmalarını sağlayan Banu Aydın İlleez, “Kardeşimi kaybedeli 267 gün oldu. O günden sonra ne annemin ne de babamın, hiçbirimizin yüzü gülmedi. Ailecek yüreğimiz yanıyor. Kardeşimin şehit düşmesinin ardından babamın kanser hastalığı tekrarladı. Annemin psikolojisi bozuldu. Vu Yhuy ülkesine dönmek zorunda kaldı. Katiller en ağır cezayı alsın” dedi.



HABERLER ÜZERİNE DAVUTOĞLU TALİMAT VERDİ


Davutoğlu, şehit eşi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin şehit yakını aylığı alması için talimat verdi.

Şehit polis Tansu Aydın'ın eşi Vietnamlı Vu Thuy Tuong Vi Le Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmasının ardından Başbakan Davutoğlu, Vu Thuy Tuong Vi Le'nin şehit yakını aylığı alması için talimat verdi.

<< Önceki Haber O şehidin eşiyle ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER