Şehit Narin'i, binler son yolculuğuna uğurladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 31 2015
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde trafik denetimi yaparken PKK'lı teröristlerin otomatik silahlarla açtığı ateşle şehit olan iki polis memurundan İlker Narin'in cenazesi, memleketi Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit  Narin'i, binler son yolculuğuna uğurladı

Şehit annesi Elife Narin, "Aslan yavrum. Ben dimdik ayaktayım. Şerefsizler utansın. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğim" dedi.

Şehit polis İlker Narin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Diyarbakır'dan uçakla Kastamonu Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini Vali Şehmus Günyadın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen, Metin Çelik, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar karşıladı. Şehidin eşi Emel Narin, uçaktan kucağında 1.5 yaşındaki kızı Meyra ile gözyaşları içinde indi. Annesinin kucağında ağlayan Meyra, bir yakını tarafından alınarak araca götürüldü. Şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak Taşköprü İlçesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

'AĞLAYIP ONLARI SEVİNDİRMEYECEĞİM'

Sümer Mahallesi'ndeki baba evinde şehit polis için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Bu sırada şehidin eşi Emel, annesi 51 yaşındaki Elife, babası 52 yaşındaki Selim Narin ve kardeşi 26 yaşındaki Feyza Şenel, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Ağıtlar yakan Elife Narin, "Aslan yavrum. Ben dimdik ayaktayım. Utansınlar. Yavrumu görsünler de utansınlar. Şerefsizler utansın. Oturmayacağım, beni ayakta görsünler. Oğlum için dayanacağım. Yavrum, ben ayaktayım. Onu vuranlar utansın. Elleri kırılsın. Benim yavrumu öksüz bıraktılar. Çiçeğimi yetim bıraktılar. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğim" dedi.

En son bir kaç gün önce oğluyla telefonda konuştuğunu belirten Elife Şahin, "Bana bayramda izin alabilirse 10 gün izine geleceğini söyledi. Ama gelemedi. Çok seviyordu mesleğini. 'Gel, istifanı ver' dedim. 'Ben başka bir şey yapamam' dedi. Başarılı polisti. Yavrumu kurban verdim teröristlere. Evimin neşesi gitti" diye konuştu.

STATDA CENAZE NAMAZI

Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi ilçe merkezindeki şehir stadyumuna götürüldü. Buradaki cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin kard

Bu haberler de ilginizi çekebilir