Şehit polisin kayın babası: Acımız büyük


Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan Özel Harekât polisi Erol Aktürk'ün kayın babası, acılarının büyük olduğunu söyledi. Yeni yıla dakikalar kala Cizre'de teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 43 yaşındaki Aktürk'ün, Manisa'nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi'ndeki evinde hüzün hakim. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşularının akınına uğrayan evde taziyeleri, kayın babası Ömer Yaşar ve kardeşi İsmail Aktürk kabul etti. Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ve Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de taziye ziyareti yaptı.

Şehidin 70 yaşındaki kayın babası Ömer Yaşar, "Söylenen söylenmiş, bir şey diyemiyorum ki. Allah sabır versin. Allah sizlere samimiyet versin, sabır ihsan etsin. Memleketimiz, vatanımız, samimi insanlar sağolsun." dedi. Damadıyla en son 30 Aralık 2015'te görüştüklerini belirten Yaşar, "Telefonla görüştük. 'Yoğunuz.' dedi. Zaten mesajla görüşüyorduk. Dün telefonla görüştük, 'İyiyiz.' dedi. Aradan 24 saat geçmedi. böyle bir haberle karşılaştık. 20 gün kadar önce buradaydı. Bir iki aydır oradaydı, moral iznine göndermişlerdi buraya. 15 gün dolmadan acilen çağırdılar, ondan sonra da görüşemedik. Telefonda, 'Yoğunuz, görüşemiyoruz baba.' dedi. Bir gün sonra da acı haberi aldık." şeklinde konuştu. Kardeşi ise çok uzun zamandır ağabeyiyle görüşemediğini belirterek, duygularını dile getirmekte zorlandı.

Şehidin cenazesinin bugün Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi morguna koyulacağı, yarın sabah evinde helallik alınmasının ardından İzmir'in Bornova ilçesindeki Merkez Camisi'nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından polis şehitliğinde defnedileceği öğrenildi. Şehit Erol Aktürk, evli ve iki kız, bir erkek çocuk babasıydı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polisin kayın babası: Acımız büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER