Şehit polisin teyzesi cenazede feryat etti

Adana'da dün akşam hastane çıkışında motosikletli 2 PKK'lı teröristin kaleşnikof tüfekle açtığı ateş sonucu şehit düşen polis memurları 39 yaşındaki Süleyman Çakır ile 48 yaşındaki Bircan İlhanlı için valilik bahçesinde tören düzenlendi. Törene şehit yakınlarının tepkisi damgasını vurdu.

Şehit polisin teyzesi cenazede feryat etti

Cenaze töreninde şehit polislerden Süleyman Çakır'ın teyzesi Özgül Ateş de "Hani barış diyordunuz. Barış dedikleri bizim çocuklarımız ölüyor. Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız" diye feryat etti.


Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki özel bir hastaneden dün akşam evrak alıp çıkan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli devriye ekip aracına, kasklı ve maskeli PKK'lı 2 terörist motosiklet üzerinden kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Hastanenin bahçeye çıkış kapısında açılan ateş sırasında başlarından vurulan polis memurları Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı, hemen aynı hastanede tedaviye alındı. Burada yapılan müdahaleye karşın polislerden Süleyman Çakır kurtarılamayarak şehit oldu. Bircan İlhanlı ise ağır yaralı olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Başına kurşun isabet eden polis memuru İlhanlı hemen ameliyata alındı. Adana Valisi Mustafa Büyük de hastaneye gelerek ameliyat süresince bilgi aldı. Ancak polis Bircan İlhanlı da kurtarılamayarak şehit oldu. 

TÖRENLE UĞURLANDILAR 

İkisi de evli ve 2'şer çocuk babası olan şehit polisler Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Büyük, Ak Parti, CHP ve MHP Adana milletvekilleri, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. Alanda toplanan vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarken, şehit yakınları da güçlükle ayakta durdu.

KIZINDAN GÖZYAŞI

Bu yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Hemşirelik Bölümü'nü kazanan ve dün gittiği Erzurum'dan acı haberle Adana'ya dönen Bircan İlhanlı'nın kızı Arzu İlhanlı, gözyaşlarına boğuldu. 

Emekli olmak isteyen ancak kendisi üniversite kazandığı için bu kararından vazgeçen babası için gözyaşı döken Arzu İlhanlı baygınlık geçirdi.

'BUZDOLABINDAKİLER NE OLDU?'

Vali Mustafa Büyük'ün konuşmasının ardından şehit ailelerinin arkasında duran bir vatandaş, çözüm sürecini eleştirerek, "Vali buzdolabındakiler ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak? Haberimiz olsun?" diye bağırdı.

Bu sırada şehit polis Süleyman Çakır'ın teyzesi Özgül Ateş de "Hani barış diyordunuz. Barış dedikleri bizim çocuklarımız ölüyor. Askerimiz polisimiz ölüyor. Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız. Bunu yapanlar cezasını bulsun" diye feryat etti.

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin şehitler için dua yaptırmasının ardından şehit polis memuru Bircan İlhanlı'nın cenazesi Kozan İlçesi'ne, Süleyman Çakır'ın cenazesi ise Ceyhan İlçesi'ne gönderildi.

ACI HABERİ VERMEK DAYILARA DÜŞTÜ

Her iki şehidin acı haberini anne ve babasına dün akşam dayıları verdi. Bircan İlhanlı'nın Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Pekmezci Mahallesi'nde oturan babası 75 yaşındaki İzzet ile anne 68 yaşındaki anne Arzı İlhanlı'ya acı haberi, şehidin dayısı Ali Toplu'nun verdiği bildirildi. 

Şehit polis Süleyman Çakır'ın dayısı Yalçın Ateş'in, Ceyhan'da oturan ablası Meryem Çakır ile eniştesi Ali Çakır'ın yanına giderek "Sizi hadi Adana'ya gezmeye götüreyim" diyerek alıp oğullarının şehit olduğunu, cenazenin getirildiği hastanede verdiği öğrenildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 2 polis memurunu şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonların devam belirterek, "Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. Halen operasyonlar devam ediyor, vatan hainleri mutlaka layığını bulacaktır" dedi.

<< Önceki Haber Şehit polisin teyzesi cenazede feryat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER