Şehit polisler ebediyete uğurlandı

Diyarbakır'da dün PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur, düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Şehit polisler ebediyete uğurlandı

Tören alanına güçlükle getirilen şehit polis Cengiz Erdur'un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, "Ben ona kurban olurum, nafakasının peşindeydi.

Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz" dedi. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden hemen önce takibe alınan araçta bulunan PKK'lıların açtığı ateşte şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehitlerin aileleri ile emniyet personeli katıldı. Şehit polislerden 47 yaşındaki Cengiz Erdur'un eşi Melek, kızı Arzu, oğlu Muhammed Eren ile kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın eşi Dilek, kızı Mehtap Nur ile oğlu Denizhan da katıldıkları törende büyük üzüntü yaşayarak gözyaşları döktü.

Tören alanına ağıtlarla gelen şehit polislerden Cengiz Erdur'un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli, kendisine taziye dileğinde bulunan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'a sarılarak, "Ben ona kurban olurum, nafakasının peşindeydi. Bak bunları bana bıraktı. Nasıl kıydılar sana, elleriniz kırılsın, ekmeğinin peşinden gitmişti benim yavrum. Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz. İki gözü yaşlı yavruyu yetim bıraktı bana emanet etti. Bu acıya dayanamam ben. Gelin, gelin düğüne geldiniz yavrum" dedi.Şehit polislerin ambulanstan alınan cenazeleri katafalka bırakılırken, şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli şehit polislerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan konuşma yaptı. Taşdan, "Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler mutlaka bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Bizler bu yolda elimizden geleni her ne pahasına olursa olsun şehitlerimizden aldığımız kuvvetle yerine getireceğiz" dedi.Şehit polislerin cenazeleri okunan duaların ardından katafalktan alınarak tekbirler eşliğinde ambulanslara konuldu. Şehit polislerden Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi Kahramanmaraş'a, şehit polis Cengiz Erdur'un cenazesi Elazığ'a gönderildi
<< Önceki Haber Şehit polisler ebediyete uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER