Şehit polislerin memleketleri belli oldu

DİYARBAKIR Silvan İlçesi'nde, PKK'nın bombalı saldırısı sonucu şehit olan polislerin aileleri, acı haberle yasa boğuldu.

Şehit polislerin memleketleri belli oldu

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristlerin polis zırhlı aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 3 özel hareket polisinden 38 yaşındaki Nuri Yazanel'in eşi Güldane Yazanel'in Kayseri'de oturan annesi Latife ve babası Davut Yazanel çifti acı haberi ziyaretine gittikleri Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde oturan kızlarının yanına öğrendi.

Nuri Yazanel'in 2012'den beri görev yaptığı Sivas'tan geçici görevle yaklaşık 2 ay önce bölgeye gittiği öğrenildi. Ev hanımı olan eşi Güldane Yazanel ve 14 yaşındaki çocukları Yusuf ile birlikte Sivas'ta oturan ailesine acı haberi polis amirleri iletti. Şehit polisin oturduğu Diriliş Mahallesi'ndeki apartmana Türk Bayrağı asıldı. Haberi alanlar acılı ailenin evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da ailenin evine giderek eşine başsağlığı diledi. Şehit polis Nuri Yazanel'in en son 3 gün önce açıköğretim sınavları için Sivas'a geldiği, ardından ise yeniden Diyarbakır'a döndüğü belirlendi.

Şehit polisin Facebook hesabında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, geçen ay askeri konvoya düzenlenen saldırıda yaralanan ve 1 Aralık'ta tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mustafa Yavaş'ın fotoğrafını paylaşarak, 'Mekanın cennet olsun Mustafa abi' yazdığı görüldü. Profilinde ise Türk bayrağı üzerine yazılı olarak, 'Vatan uzaklardan bakıpta benim diyenlerin değil, yar koynuna baş koymadan şehit düşenlerindir' yazısını paylaştı.

Şehit polis Yazanel'in cenazesinin yarın Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Kayseri'ye gönderilecek ve ikindi namazı sonrası burada toprağa verilecek.



Kırıkkale'deki baba ocağına ateş düştü

DİYARBAKIR-Silvan Karayolu Oğuzlar Köyü mevkisinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Mustafa Nohut'un (47) Kırıkkale'deki baba ocağına ateş düştü. 

Kırıkkale'nin Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Münevver Nohut'u yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren anne Nohut'a sağlık görevlileri müdahale etti. Haberin ardından evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Mustafa Nohut'un Ankara'da görev yaptığı ve 1 ay önce geçici görevle Diyarbakır'da görevlendirildiği öğrenildi.



Baba yüreği şehit haberine dayanamadı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde, zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 3 polisten 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü ve Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun şehadet haberi baba ocağı Denizli'yi yasa boğdu. Eşi ve 3 çocuğu Ankara'da ikamet eden şehit Kabukçu'nun haberini hasta yatağında alan 83 yaşındaki babası Kamil Kabukçu fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. 

Diyarbakır Silvan Karayolunda zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının patlatılmasıyla şehit olan 3 çocuk babası Özel hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun Ankara'da görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevlendirmeyle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü olan Ahmet Kabukçu'nun şehit haberi olduğu Serinhisar'ın Pınarcık Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki baba evini ulaştı. Şehit Emniyet Müdürü'nün annesi Mebrure Kabukçu'nun bir yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Kabukçu'nun şehit olduğu haberini astım hastası babası Kamil Kabukçu ve kız kardeşi Hatice Dokumacı'ya, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, İlçe Emniyet Amir Vekili Ömer Uysal, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun ile Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Gündüz birlikte verdi. Şehit ailesinin evine gelen ilçe protokol üyeleri ile ambulansla geldikleri evde hasta baba Kamil Kabukçu'ya şehadet haberini verdi. Beş çocuğundan biri olan Ahmet Kabukçu'nun şehit haberini alan baba Kamil Kabukçu fenalaştı. Ambulansta ilk müdahale yapılan baba Kabukcu daha sonra Serinhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Şehit haberini alan mahalleli emniyet müdürünün babasının evine akın etti. Serinhisar Belediyesi itfaiye ekipleri eve ve sokağa Türk Bayrağı asarken, komşuları da ailenin acısını paylaştı. Şehit Emniyet Müdürü'nün iki erkek kardeşinden birinin emekli imam olduğu, diğerinin Bursa'da öğretmen olduğu öğrenildi. Şehit müdürün cenazesinin nereye defnedileceğine Ankara'da oturan eşi karar verecek.

<< Önceki Haber Şehit polislerin memleketleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER