Şehit Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kacar, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kacar, son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kacar, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesine bağlı Çalca Köyü'nde son yolculuğunu uğurlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde öfke hakimdi. Cenazeye katılanlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.

Şehidin cenazesi ilk olarak Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na oradan da karayoluyla köye getirildi. Şehidin naaşı köy meydanında ambulanstan indirildiği sırada yakınları sinir krizi geçirdi. Ablaları Necla Daşlı ve Güldöndü Kacar, tabuta sarılarak ağladı. Güldöndü, "Ağlamayacağım ağabeyim, sen ağlayanı sevmezdin" dedi. Baba Yunus Kacar'ın güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Cenaze namazını kılınmasının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Bakan Eroğlu'nun köylülere taziyelerini sunarken bazı köylüler, "Bakanım ne olur yeter artık. Durdurun bu savaşı, sinekle uğraşmayın bataklığı kurutun." diye tepki gösterdi.

Öte yandan cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da köylülere taziyelerini iletti. Bu sırada bazı vatandaşlar, "Sayın vekilim niye bunları Meclis'te barındırıyorsunuz, yeter artık bitsin bu iş, dayanacak gücümüz kalmadı. Kaldırın bunların dokunulmazlıklarını" diye konuştu. Bu sözleri üzerine Köksal'ın, "Biz bunu konuda parti olarak dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verdik ancak AK Parti buna yanaşmadı. Çoğunluk onlarda buna yanaşmıyorlar. Bizim bu konuda biliyorsunuz sayısal çoğunluğumuz yetmiyor. Biz 134 vekiliz, bir razıyız, herhangi bir yaramız yok, anlımız ak, başımız dik. Ama AK Parti bunu kabul etmiyor, buna yanaşmıyor." dediği duyuldu.

Bir vatandaşın, "Çözüm süreci bu hale getirdi" demesi üzerine ise Köksal şunları söyledi: "Kendi çocukları paralı askerlik yaparken, fakir fukaranın çocukları şehit olurken, sadece taziyede bulunuyorlar. Ama bakın şehit cenazelerinin hepsi gariban evlerden çıkıyor, yoksul çocuklar bunlar. Üç sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'dokunmayın' denildi. Valilere, kaymakamlara 'operasyon yapmayın' denildi. Üç sen ABD ile müttefik olduğu için 3 sene orada terör örgütünün güçlenmesine neden oldu. Üç sene önce benin genel başkanım uyardı, 'Yapma' dedi, 'Olmaz' dedi, 'Bunun sonucu kötüye gider' dedi. Ama dinlemedi."

Bu sırada bir vatandaş, "Burası siyaset yeri değil" diye bağırınca, bazı vatandaşlar da ona tepki gösterdi. Bunun üzerine tartışma çıktı.yunus-kacar-necla-dasli-guldondu-kacar-orman-ve-su-isleri-bakani-veysel-eroglu-cumhuriyet-halk-partisi-afyonkarahisar-milletvekili-burcu-koksal-sehit-cenazesi-2021519.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kacar, son yolculuğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER