Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan Payas'ta defnedildi

Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan Payas'ta defnedildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'da şehit olan Uzman Çavuş Yetki Ersan, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın cenazesi uçakla önce Ankara'dan Adana'ya daha sonra da helikopterle Dörtyol'a getirildi. Karayolu ile Payas'a ulaştırılan Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada şehit naaşını, ailesi, yakınları, askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Şehit Uzman Çavuş için baba evinde helallik alındıktan sonra naaşı omuzlara alındı ve cenaze bir süre omuzlarda taşındı. Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzunda Nursan Anadolu Lisesi Bahçesine getirildi. Protokol ve binlerce vatandaşın katılımı ile Şehit Uzman Çavuş için burada cenaze namazı kılındı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazı sonrası omuzlara alınan Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın yakınları kadınlar da terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit annesi 'Düşmanı sevindirmeyeceğim. İki oğlum olsa da vatana feda olsun, ağlamayacağım, dik duracağım." diyerek oğlunun fotoğrafı ile dik yürümesi dikkat çekti.

Şehid Uzman Çavuş Yetki Ersan tören mangasının omuzlarında Payas Mezarlığına götürüldü. Payas Şehitliğinde toprağa verilen Uzman Çavuş Yetki Ersan'ın cenaze törenine Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Fevzi Şanverdi, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protokol üyeleri askeri ve mülki arkan ile binlerce halk katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Uzman Çavuş Yetki Ersan Payas'ta defnedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER