Şehit uzman çavuşun cenazesi memleketi Tokat'a gönderilecek


Osmaniye'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel'in cenazesine otopsi yapıldı. Demirel'in cenazesi, bugün jandarma kışlasında düzenlenecek törenin ardından uçakla memleketi Tokat'a gönderilecek.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde Amanos dağlarındaki rüzgar tribünlerine dün teröristler tarafından el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Rüzgar tribünleri kullanılmaz hale geldi. Terörist faaliyetleri engellemek amacıyla Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı timler bölgede operasyon başlattı. Sabah saatlerinde terör örgütü üyeleriyle askerler arasında çıkan silahlı çatışmada, Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel ağır yaralandı. Helikopterle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Demirel, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şehit uzman çavuşun cenazesine Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Demirel'in cenazesi askerlerce buradaki otopsinin tamamlanmasının ardından alındı. Şehit Demirel için jandarma kışlasında saat 15.30'da tören düzenlenecek. Şehidin cenazesi daha sonra uçakla memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine gönderilecek,

Jandarma ekipleri, çatışmanın ardından teröristlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "05 Ekim 2015 saat 06.15'te, Osmaniye Hasanbeyli ilçesinde bir gün önce 4 adet rüzgar tribününün bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirilmesi sonrası başlatılan operasyon esnasında çıkan çatışmada, kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal helikopter ile Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit uzman çavuşun cenazesi memleketi Tokat'a gönderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER