Şehit ve gaziler için 352 fidan toprakla buluştu


Manisa'da, 'Siz de bir şehidimizin veya gazimizin adını bir fidanla yeşertmek ister misiniz?' kampanyası ile 234 şehit ve 118 gazi adına 352 fidan toprakla buluşturuldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), Yunusemre Belediyesi ve MCBÜ Birliktey Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen kampanya nedeniyle Muradiye kampüsünde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan, dekanlar, gazi, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Birliktey Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Hilal Koç, Birliktey Topluluğu olarak şehit ve gazilere minnettarlıklarını bir nebze de olsa göstermek adına her biri adına birer fidan diktikleri söyledi. Her gün şehit haberi aldığımız bugünlerde, her fidanın toprakla buluşması ile bu zor günlerde birlikteliğimizi herkese göstermiş olacaklarını dile getiren Koç, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz adına birer fidan dikerek, onların isimlerini bu topraklarda yaşatacağız. Bizler Türk gençliği olarak vatanımıza, şehidimize ve gazilerimize sahip çıkarak, isimlerini anarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacağız. Bugün dikeceğimiz fidanlar büyüsün ve birer ulu ağaç olsunlar, gökyüzüne ulaşsınlar ve aynı şehitlerimiz gibi ebediyen yaşasınlar." dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de 352 şehit ve gazi adına fidan dikimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şehit ve gazileri bu vesileyle tekrar andıklarını dile getiren Çerçi, "Şehitler bizim şehitlerimiz, gaziler bizim gazilerimiz. Devletimiz, milletimiz var olsun, ebediyen yaşasın. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet, milletimiz büyük bir millet. Bize karşı oynanan oyunların hepsinin hakkından geliriz. Yunusemre Belediyesi olarak yaklaşık 50 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Muradiye Orman Fidanlığı ile işbirliği yapıyoruz. Yuntdağı bölgemizde son 2 yılda 20 bin ağaç aşıladık. Yaptığımız bu faaliyetle şehitlerimizi bir kez daha analım, onların ruhlarına dualarımızı gönderelim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından YUKA Birliktey Kulubü öğrencileri de etkinlikte 352 çam fidanını toprakla buluşturarak, her birinin üzerine Türk Bayraklı şehit ve gazilerin isimlerini astı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit ve gaziler için 352 fidan toprakla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER