Şehit Yarbay Çelikcan'ın cenazesi yarın toprağa verilecek


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Tabur Komutanı kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta basın mensuplarına konuşan Müezzinoğlu, cenazenin yarın öğle namazını müteakip kılınacak namazın ardından toprağa verileceğini açıkladı. Çelikcan için bu gün ikindi vakti Mihraplı Camisi'nde tören düzenleneceği açıklanmıştı. Akşam saat 20.00 sıralarında Bursa'da olması beklenen İlker Çelikcan'ın cenazesinin karanlığa kalması sebebiyle törenin yarına kaldığı bildirildi.

TARİHİN KARANLIK SAYFALARINA GÖMÜLECEKLER

Müezzinoğlu, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Gerçekten son bir aydır özellikle dün ve bu gün aldığımız haberler milletçe çok zor bir süreci sabırla cesaretle, metanetle, birbirimize milli birlik ve beraberlik içinde bayrak uğruna, vatan uğruna inşallah bu süreçleri aşacağız. Bu insanlık dışı katliamları yapan terör örgütünün de öyle veya böyle bu millet hakkından gelecektir. Bunlarda insanlık dışı suçlarının bedelini ödeyecek ve tarihinde karanlık sayfalarına gömülüp gidecektir." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, şehit töreni ile ilgili soruya ise, "Bu gün Van'da ki tören henüz şuanda başladı veya başlayacak. Muhtemelen Bursa'ya gelişi karanlığı bulacak. Aileyle yaptığımız istişare sonrasında yarın öğle namazında Mihraplı camisinde, alide her hangi bir şeyin eksik kalmasını istemediği için yarın öğle namazında Mihraplı Camiinde inşallah cenazesi kaldırılacak ve defnedilecek." şeklinde cevap verdi.

Müezzinoğlu, Iğdır'da ki son saldırınını sorulması üzerine ise, "Neticede dün ve bu gün yaşadıklarımızı bu milletin bayrağına, birlik ve beraberliğine kast eden anlayışın ne kadar hain pusular kurabileceğini gösteriyor. Arkasında ki dış güzler var ve bu dış güçleri de bu millet okuyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Yarbay Çelikcan'ın cenazesi yarın toprağa verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER