"Şehitler gelirken hâlâ başkanlık sistemiyle yatıp kalkıyorlar"


MHP Kayseri İl Başkanı Baki Özsoy, her gün gelen şehit haberleriyle insanlar büyük üzüntü yaşarken AK Partililerin hâlâ başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalar yaptığını hatırlattı. Ersoy, "AKP iktidarının içinde bulunduğu gaflet uykusu AKP il başkanlarını da çepeçevre sarmış durumdadır. Her gün şehit tabutu omuzladığımız bu süreçte başkanlık sistemiyle yatıp başkanlık sistemiyle kalkıyorlar." eleştirisinde bulundu.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, yazılı açıklamasında, şehit haberleri gelirken AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in başkanlık sistemi açıklamaları yaptığını belirterek, tepki gösterdi. "Her gün şehit tabutu omuzladığımız bu süreçte başkanlık sistemiyle yatıp, başkanlık sistemiyle kalkıyorlar" diyen Ersoy, şunları ifade etti: "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının değiştirilemez ilk üç maddesine göz diken bu gafiller, şimdi de sözde milli bir söylemle Türk tipi başkanlık sistemini getireceklerini iddia ediyorlar. Dün terör örgütünün mazbatalı uzantıları ile Dolmabahçe'de oturan bu zihniyet bugün Türk kelimesini kendilerine kalkan yapmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını tehdit altına alan terör örgütü PKK ile dün Oslo'da şeref masaları kuran bu zihniyet bugün rejim değişikliğinden bahsediyor. Kandil ile Ankara arasını su yoluna çeviren AKP hükümeti bugün öz yönetim diyenlerin elini güçlendirmek adına başkanlık sisteminin gelmesi için adeta duaya çıkıyorlar."

Baki Ersoy, yaşanan bazı olayları hatırlatarak, şu soruları sordu ve açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sorarım sizlere: Dün 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılarını sildiren AKP hükümeti değil miydi? Dün kitaplardan bayrak şiirini kaldıran AKP hükümeti değil miydi? Dün resmi dairelerden TC ibaresini silen AKP hükümeti değil miydi? Dün andımızı yasaklayan yine aynı zihniyet değil miydi? Türklüğü yok sayan, bizleri 36 etnik unsura ayıran AKP hükümeti değil miydi? Anayasa'daki Türk kavramını kaldırmak isteyen AKP hükümeti değil miydi? Şimdi bunları söyleyen ve Türklüğe karşı en acımasız eylemlere imza atan Mozambik Cumhuriyeti'nin iktidar partisiymiş gibi hiçbir şey olmamışçasına Türk ibaresinin altına sığınıp Türkiye'nin bölünmesine çanak tutuyorlar. Bu çanakçılardan birisi de ilimizde yaşıyor. İsmi Hüseyin Cahit Özden, AKP Kayseri İl Başkanlığı görevini yürütüyor."

AK Parti il başkanının yaptığı açıklamaları hatırlatan Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, 'üniter yapıda bir değişiklik olmadan, Türk usulü bir başkanlık sistemi düşünülüyor' demiş. Açıklamamın başında AKP'nin Türklük söz konusu olunca takındığı tavrı hatırlattım. Şimdi bu il başkanına soruyorum. Dün Türklüğü yok sayan zihniyetin bugünkü temsilcisiyken hangi yüzle başkanlık hevesinizi Türklük kavramıyla birlikte pazarlıyorsunuz? Ey gafil. Senin orada oturmanı sağlayan rejimle ne alıp veremediğin var? Siz Cumhuriyeti Kayseri'de kurduğunuz haram krallığı ile mi karıştırıyorsunuz ki kolayca yıkılabileceğinizi sanıyorsunuz? Bedeli binlerce şehit kanıyla ödenmiş bir Cumhuriyeti birkaç tane ampul kafalının saçma sapan tezleriyle mi yok edeceğinizi düşünüyorsunuz? Bugün size sistem değişikliğinden değil, terör örgütüyle geçmişte yaptığınız pazarlıkların hesabını vermek düşer. Bugün size Türk tipinden değil, Barzani ile kol kola gezdiğiniz ve sözde özerk Kürdistan bölgesini güçlendirmek için ne anlaşmalar yaptığınızın hesabını vermek düşer."

"Sizler değil miydiniz 'AKP ile birlikte Türklükten kurtulduk' diyenler? Sizler değil miydiniz 'Türk diye bir ırk yok' diyenler?" şeklinde sorular yönelten Ersoy, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Başkan yaptırmaya çalıştığınız Recep Tayyip Erdoğan değil miydi, 'Türk milleti demeyin, millet demeniz yeter' diyen? Bilinmesini isteriz ki Devlet Bahçeli liderliğindeki milliyetçi-ülkücü hareketin mensupları Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin ve beraberliğinin teminatıdır. Nefesimiz yettiğince sizlerin saçma sapan senaryolarıyla mücadele edecek ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber "Şehitler gelirken hâlâ başkanlık sistemiyle yatıp... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER