Şehitlere Bursa'da duygulu anma


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısı ile Bursa'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitliklerde yapılan törenlerde duygulu anlar yaşandı.

Hamitler Şehitliği'nde yapılan çelenk sunma töreninin ardından anma programı Pınarbaşı Şehitliği'nde devam etti. Pınarbaşı Şehitliği'nde düzenlenen program ise şehitliklerin ziyareti, dua okunması ve şehitlik defterinin imzalanması ile tamamlandı.

Şehit yakınlarının da yer aldığı törene Vali Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokol, gaziler ve askeri erkan katıldı.

Pınarbaşı Şehitliği'nde düzenlenen anma programında yer yer duygulu anlar yaşandı. Şehitlikleri ziyaret eden protokol üyeleri şehit yakınları ve vatandaşlarla sohbet etti. Protokol üyeleri ardından şehit mezarlarını gezerek karanfil bıraktı. Pınarbaşı Şehitliği'ndeki program, okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından tamamlandı. Anma programı Merinos AKKM'de devam etti.

ŞEHİT ANNESİ: ARTIK ANNELER AĞLAMASIN

Pınarbaşı Şehitliği'nde konuşan şehit annesi Safiye Şen, şunları kaydetti: "Keşke oğlum şehit olmasaydı. Benim oğlum Şırnak Küpelidağ'da şehit oldu, 6 ay hiç görüşmedim, hasret gittim oğluma. Anne dedi 'bitmez bu askerlik' dedi. 'Biter oğlum' dedim. 'Biz gelelim yanına' dedim ama 'anne gelemezsiniz' dedi. 4 gün sonra oğlum çatışmada şehit oldu. Tam 15 yıl oldu. Yine geldik oğlumu ziyaret etmeye. Allah sabır vermese hiç yaşayamayız. Ama dinsin bu çatışmalar artık. Biz de oğlumuzla beraber öldük. Son zamanlarda yine çok arttı çatışmalar. Keşke dursa bunlar, son olsun artık, anneler ağlamasın artık."

Şehit babası Emrullah Atasever ise şehitlerin her gün anılması gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Biz beş vakit namazda da bunları anıyoruz yetmemiş gibi hayatımızda ölene kadar anacağız bunları. Bu vatanı bize bedava bırakmamışlar. Son zamanlarda terör arttı. Bunlar artacaktır. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi ile İslam aleminin güçlenmemesini isteyen Yahudi ve Hristiyan alemi rahat durmayacaktır. Bize bunları yapan terör örgütlerinin arkasında Yahudi ve Hristiyan alemi var. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çatışmalar oluyorsa bunun arkasında başka güçler var, yoksa bir insan kendi yaşadığı ülkede insanları öldürmez." CİHAN
<< Önceki Haber Şehitlere Bursa'da duygulu anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER