Şehitlere SON VEDA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan kahramanlar toprağa verildi.

Şehitlere SON VEDA


Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın Mersin'deki cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Şehit yüzbaşının 2,5 aylık bebeği Ahsen töreni katılanları duygulandırırken kız kardeşinin feryatları yürek dağladı. Anne Ayla Çiğa "Herkes duysun, bu devlet askerlere bu polislere sahip çıksın. Bu Türkiye askerin polisin sayesinde Türkiye'dir. Oğlum bunu hak etmedi. O benim ilk oğlumdu, o benim göz bebeğimdi. 20 günlük bebeğini bıraktı." dedi. Bu sırada bazı kişilerin şehit annesine "Dik dur, dik dur, sevindirme o şerefsizleri" demesi dikkat çekti. Şehidin kız kardeşinin bu kişilere "Kimse abim üzerinden prim yapmasın, siyaset yapmasın" demesi üzerine iki kişinin şehit yakınlarını uyarması üzerine bir şehit yakınının "Tamam" dediği duyuldu.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın cenazesi Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınarak tören için Muğdat Camii'ne getirildi. Şehidin camiye gelişi sırasında binlerce kişi teröre lanet okurken tekbirler getirdi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerler tarafından namaz için musalla taşına kondu. Cenazenin taşınması sırasında kız kardeşi Anacan Çiğa tabuta sarıldı. 

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana 6. Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Şükrü Erbaş, Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, milletvekilleri askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin ailesi ayakta durmakta zorlanınca sandalyeye oturtuldu. Bu sırada anne Ayla Çiğa oğlunun fotoğrafını öptü. Şehidin eşi Nadiye Çiğa metanetini korurken zaman zaman ağlayan 2 buçuk aylık bebekleri Ahsen cenazeye katılanlara
duygulu anlar yaşattı. 

Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konan cenaze bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Cenaze aracına giderken baba Yaşar Çiğa ve anne Ayla Çiğa oğullarını asker selamı ile uğurladı.

"OĞLUM BU MERTEBEYE GELDİ AMA BUNU HAK ETMEDİ"

Cenaze aracının peşinden bir süre yürüyen anne Ayla Çiğa, "Herkes duysun, bu devlet askerlere bu polislere sahip çıksın. Bu Türkiye askerin polisin sayesinde Türkiye'dir. Sahip çıkın. Çok lafım var ama demeyeceğim. Türkiye Mersin herkesten Allah razı olsun. Çocuğum bu mertebeye geldi ama oğlum bunu hak etmedi. O benim ilk oğlumdu, o benim göz bebeğimdi. 20 günlük bebeğini bıraktı." dedi. 

Bu sırada arka tarafta bulunan bazı kişiler ise anneye dik durmasını, düşmanları sevindirmemesini söyledi. Anne ise bu kişilere 'sevindirmem' cevabını verdi. Kız kardeşi Anacan ise kalabalığın arkasından seslenenlere "Hiç kimse abim üzerinden prim yapmasın, siyaset yapmasın" diyerek tepki gösterdi. Acılı kız kardeşi yakınları sakinleştirdi. Şehidin cenazesi Mersin Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit polis Mehmet Bora Tayfur

DİYARBAKIR Sur’da şehit olan 5 güvenlik görevlisinden Özel Harekat Polisi 31 yaşındaki Mehmet Bora Tayfur, göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin babası Nesim, annesi Gülizar, ablası Ayşe 5 ay önce evlendiği eşi Özlem birbirlerinin ellerini sıkı sıkıya tutarak taziyeleri kabul etti. 



Anakar Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Celahettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, mesai arkadaşları, aile yakınları katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundu. Daha sonra Şehit Özel Harekat Polisi Tayfur için Kocatepe Camii'nde cuma namazınının ardından cenaze namazı kılındı.

Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törende gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Astsubay Erdoğan'ın yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateşle şehit olduğu öğrenildi.


Kayseri'de görev yaparken geçici görev ile gönderildiği Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırısında önceki gün şehit düşen 5 güvenlik görevlisinden biri olan Piyade Astsubay Üstçavuş 34 yaşındaki Özgür Erdoğan'ın cenazesi bu sabah Kayseri'deki askeri hastane morgundan alınarak karayolu ile memleketi Sivas'ın Divriği İlçesi'ne getirildi. Şehit Astsubay Erdoğan için yakınlarından helallik alındı. Ardından cenaze törenin yapılacağı ilçe meydanına getirildi. 

Şehidin babası Sait Erdoğan ve annesi Mübeccel Erdoğan tören alanına ambulans içerisinde getirildikten sonra protokolün yardımıyla tören alanındaki yerine götürüldü. Şehit babası Sait Erdoğan, "Senin yerine ben ölseydim yavrum" diye ağladı. Anne Mübeccel Erdoğan ise tekerlekli sandalye üzerinde cenaze programını takip ederken, sık sık "Özgür, yavrum" feryadı duyuldu.

Divriği İlçe Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, il ve ilçe protokolü ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazını Alevi dedesi Ünal Karataş kıldırdı. Törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi Garipler Mezarlığı'nda dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar PKK terörüne lanet yağdırdı.

KOMUTANINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ 

Mübeccel ve Sait Erdoğan çiftinin 5 çocuğundan ikincisi oylan ve Öznur Erdoğan ile evli şehidin 5 yaşındaki kızı Eylül Ada ise törene getirilmedi. Şehidin eşi Öznur Erdoğan da tören sırasında güçlükle ayakta durabildi. Acılı aileyi yakınları ve askeri personel bir an olsun yalnız bırakmayıp teselli etmeye çalıştı. 

Şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın Sur'daki operasyonda Kayseri'de birlikte görev yaptığı bölük komutanı şehit Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı yaralı halde kaldığı enkazdan çıkarmaya çalışırken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştüğü öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Osman Ateş

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Ateş, memleketi Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Çiftik köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Dün akşam saatlerinde Amasya'nın Merzifon ilçesinden karayoluyla ilçeye getirilen şehit Osman Ateş'in cenazesi Devlet Hastanesine morguna kaldırıldı. Cuma namazı sonrası şehit Ateş'in cenazesi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Çiftlik köyündeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin babası Mustafa Ateş ile, ağabeyi Murat, asker kardeşi Emre ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Ateş, son kez oğlunun tabutunu öptü. Acılı aileyi yakınları ve Vali Cevdet Can teselli etmeye çalıştı.



'OĞLUM' DİYEREK TABUTU SEVDİ

Cenaze daha sonra yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Cenaze aracından indirilen şehit Ateş'in Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omzunda cenaze namazının kılınacağı alana taşındı. Cenaze namazına Vali Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınacağı esnada gözü yaşlı anne Rasmiye Ateş, önce oğlunun fotoğrafını öptü ardından ise tabuta sarılarak 'Oğlum' diyerek tabutu sevdi. İl Müftü Vekili Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Osman Ateş, köy mezarlığında toprağa verildi.

KOMUTANINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞMÜŞ

Bu sırada şehit Osman Ateş'in Sur'da ki çatışmada şehit düşen yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı bulunduğu bölgeden çıkarttığı sırada PKK'lı keskin nişancısının saldırısı sonrası şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Osman Ateş'in dayısı Fahri Asır, Osman Ateş'in 2 yıllık uzman çavuş olduğunu söyleyerek, "Kendisi Kayseri komando tugayında görevliydi. Geçici görevle sürekli operasyonlara gittikleri için orada çatışmaya maruz kalmış. Bölük komutanını ve şehit düşen polis arkadaşını kurtarmak için kendisini feda etmiş" dedi.

KARDEŞİ UZMAN ÇAVUŞLUK SINAVINI KAZANDI

Şehit uzman çavuş Osman Güneş'in Mardin'de görev yapan asker kardeşi Emre Ateş'in 3 gün sonra terhis olacağı, girdiği uzman çavuşluk sınavını kazanarak ağabeyi gibi askerde kalmayı planladığı öğrenildi. Ancak bu olaydan sonra ailesinin askerde kalmasına izin vermemeyi düşündüğü öğrenildi.


DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, memleketi Mersin'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Oğlunu son yolcuğuna asker selamıyla uğurlayan anne Ayla Çiğa, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım" dedi.



Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan şehit Yiğitcan Çiğa'nın cenazesi Muğdat Camii'ne getirildi. Çiğa, için düzenlenen cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Baki Şimşek, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Sanal, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şehit yakınları ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.



'NE MUTLU BANA'

Anne Ayla, baba Yaşar ve kız kardeş Nurcan Çiğa'nın güçlükle ayakta durduğu törene 2 aylık kızı Ahsen ile katılan şehidin eşi Nadiye Çiğa gözyaşlarına boğuldu. Törende gözlerini eşinin tabutundan alamayan Nadiye Çiğa'nın kızı Ahsen de sürekli ağladı. Tören boyunca ağlayan şehidin kızı Ahsen bebek güçlükle susturulmaya çalışıldı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak acılı aileye destek verdi. Cenazeye katılan bazı vatandaşlar, 'Hepimiz Yiğitcan'ız' yazılı dövizler taşıdı.



O BENİM GÖZ BEBEĞİMDİ

Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan Yiğitcan Çiğa'nın tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Aracın arkasından yürüyen anne Ayla Çiğa ise, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım. Ne mutlu bana. Bunu hak etmedi oğlum. Düşmanları sevindirmiyoruz. O benim ilk oğlumdu, o benim göz bebeğimdi. Bir şey demeyeceğim. Bebeğini bıraktı geride. Türkiye de askerine polisine sahip çıksın. Yataklarımızda rahat yatıyorsak bunların sayesindedir" diye konuştu. Daha sonra anne Ayla ve baba Yaşar Çiğa oğullarını asker selamı ile son yolculuğuna uğurladı. Şehit Yiğitcan Çiğa, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.


DİYARBAKIR’ın merkez Sur İlçesi'nde 1'i yüzbaşı 3 asker ile 1 Özel Harekat polisinin şehit olduğu PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Özel Harekat polisi Komiser Yardımcısı 43 yaşındaki Zekeriya Bilgen’in cenazesi, Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehit polisin çocukları 15 yaşındaki Esra Bilgen, babasının şapkasını, 22 yaşındaki Yunus Emre ve 16 yaşındaki Enes de beresini takıp, Türk bayrağına sarılı tabutun başında beklemesi, yürekleri dağladı.



Susurluk'ta inşaatlarda usta olarak çalışan Yusuf Bilgen'in 4 çocuğundan Özel Harekat polisi Zekeriya Bilgen, Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde geçen çarşamba günü PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandı. Evli ve 4 çocuk babası Komiser Yardımcısı Bilgen, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde Özel Harekat polisi olarak görev yapan Zekeriya Bilgen'in cenazesi, dün Diyarbakır'da yapılan resmi törenin ardından akşam saatlerinde askeri uçak ile Balıkesir 9. ana Jet Üssü'ne, bu sabah da toprağa verileceği Susurluk İlçesi'ne getirildi.



Şehit Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cenazesi bugün belediyeye ait cenaze aracı ile hastane morgundan alınarak 5 yıl önce annesi Emine Bilgen'i kaybettikten sonra Kadriye Bilgen ile ikinci evliliğini yapan babası Yusuf Bilgen'in Türk bayrakları asılan Yenimahalle'deki evinin önünden geçirildi, ardından da Çarşı Camii'ne getirildi.

Burada şehit komiser yardımcısı Zekeriya Bilgen'in 15 yaşındaki kızı Esra babasını son yolculuğuna şapkasını, 22 yaşındaki Yunus Emre ve 16 yaşındaki Enes de beresini takıp tabutu başında bekleyerek uğurladı. 



Duygu dolu anların yaşandığı buradaki cenaze töreninde ayakta duramayacağını söyleyen eşi Meral Bilgen sandalyeye oturtulurken yanında ise bir polis hazır bekletildi. Cenaze töreninde şehit komiser yardımcısının oğlu Yunus Emre, Enes, Esra ile 7 yaşındaki kızı Esma ise gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir AK Parti milletvekilleri Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, CHP milletvekilleri Namık Havutca, Ahmet Akın, Mehmet Tüm, MHP Milletvekili ismail Ok, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Emniyet Müdürü Ferudun Bozi ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cami avlusuna sığmayan kalabalık dışarı taştı.



Cenaze namazından sonra bir süre omuzlarda taşıyan Zekeriya Bilgen'in cenazesi Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitliğe getirildi. Meslektaşlarının havaya üç el saygı atışı yapmasının ardından şehidin cenazesi toprağa verildi. Burada baba Yusuf Bilgen, "Nereye koyuyorsunuz benim evladımı? Ne olur oraya koymayın" diyerek gözyaşı döktü.

DHA - CİHAN
<< Önceki Haber Şehitlere SON VEDA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER