Şehitlerine koştular

Ramazan Bayramı arefesinde şehitlikler ziyaretçilerle doldu taştı. Şehit anneleri evlatlarının mezar taşlarını öpüp okşadı.

Şehitlerine koştular

Samsun'da Ramazan Bayramı öncesinde Arefe Günü kent merkezindeki şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret eden şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Ziyaretçiler, şehit kabirleri başında dua edip şehit yakınları ile görüştü. Şehit anneleri evlatlarının mezarlar taşlarını ve fotoğraflarını öpüp, okşadı. 

2010 yılı Nisan ayında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde şehit düşen Samsunlu Er Selman Özay'ın annesi Kadriye ve babaRahim Özay'da evlatlarının kabri başında dua etti. Şehit babası Rahim Özay, şehit alileri olarak bir bayramı daha onlardan ayrı geçirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Şehit ailesi olarak bu günlerde daha fazla hüzünleniyoruz ama onlarda her zaman olduğu gibi Çanakkale'de, Kafkaslar'da her tarafta olduğu gibi bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için kendi canlarını seve seve feda etti. İnşallah ülkemiz bölünmeyecektir. Bölünmemesi için de inşallah canla başla askerimiz ve polis teşkilatımız hep beraber el ele verdiler bu terör belasının üzerinden geleceklerdir. Temennimiz, arzumuz budur. Onlar orada teröristleri imha ettikçe biz de bir nebze olsun yüreğimize su serpiliyor. Allah bütün şehit ailelerimize sabır versin. Kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Çocuklarımız bu vatan, bu bayrak bu millet için şehit oldu. Yüce Türk Milleti de bunun kadir ve kıymetini bilecektir. Ben bundan da eminim." 

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2010 yılı Mayıs ayında şehit düşen Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun annesi Ayşe ve şehit babası Mehmet Altunoğlu'da oğullarının mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu.



ZONGULDAK'ta, Arife Günü yakınlarının mezarlarını ziyaret edenler Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti.

Kentteki mezarlıklar, Ramazan Bayramı öncesi sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Baştarla Mahallesi'ndeki Asri Mezarlık da ziyaretçilerle doldu. Aileler, yakınlarının mezarlarını temizleyip üzerine su döktükten sonra Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Mezarlıktaki şehitlik de ziyaret edildi. Şehit yakınlarının yanında diğer kişiler de dua etti. Şehit polis memuru Gökhan Avcı’nın mezarı başında bir süre dua eden bir kişi, daha sonra şehitliğe bayram şekeri bıraktı.

Sur şehidinin babası duygulandırdı

MANİSALILAR, Arife Günü mezarlıklara akın ederek, yakınları için dualar etti. Kabir ziyareti yapanlardan Diyarbakır Sur'daki operasyonlar sırasında şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Vedat Öz'ün babası Şefik Öz, oğlunun mezarı başında söylediği sözlerle duygulandırdı. Oğlundan ayrı ilk bayramını yaşayacağını söyleyen Öz, "Çok gururluyum. Şerefli bir ölümdü. İnşallah bunlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Manisa Garnizon Şehitliği ziyarete açıldı. Aileler, Arife Günü şehitliklerde yakınları için dualar etti, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit ailelerinden biri de Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan, tedavi altına alındığı GATA'da 10 Mart'ta kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Vedat Öz'ün babası Şefik Öz oldu. Şehit oğlunun mezarını ziyaret eden baba Şefik Öz, kabir başında dualar okudu.

'ÇOK GURURLUYUM'

Evladı olmadan ilk bayramını geçireceğini söyleyen Şefik Öz, "Hiç üzgün değilim. Hainler düşünsün. Onlar kimin savaşını yapıyor? Onlar niçin savaşıyor? Cenabı Allah'a şükürler olsun vatanı için savaştı. Milleti, şerefi için savaştı. O yolda öldü. Dışarıdan Türkiye ve Müslümanların başına oynanan bir oyun var. Bunları biliyoruz ama inşallah bunlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak. Oğlumsuz ilk bayramım. Çok gururluyum. Ölüm mutlaka bir gün gelecekti ama böyle bir şerefli ölüm herkese nasip olmaz" dedi. 

Her bayram arefesinde olduğu gibi bu yıl da kentteki mezarlıklar, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyenlerle dolup taştı. Kırtık ve Çatal Mezarlığı'nda akrabalarının kabirlerini ziyaret edenler, dualar etti. Sabahtan itibaren yakınlarıyla buluşan aileler, acıyı ve özlemi mezar taşlarına sarılarak gidermeye çalıştı.

Mezarlıkların bakımını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı boyunca 10.00 ile 18.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarıyla mezarlıklara ücretsiz seferler başlattı.

DHA
<< Önceki Haber Şehitlerine koştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER