Şehr-i kütüphane ile ev ortamında ders çalışıyorlar


Kitap sevgisi ile kütüphane oluşturan ve 10 yıl sonra kütüphanesini halka açmaya karar veren Ali Sönmez adlı vatandaş iş yerini şehir kütüphanesine çevirdi. 10 binlerce kitabının bulunduğu iş yerinin ev ortamını aratmadığı mekanda, kitap okuyanlar için soba üzerinde çay yapılıyor, patates ve kestane közleniyor.

Söz konusu mekan daha çok üniversite öğrencileri ile KPSS, ALES, DGS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Bazı vatandaşlar da eski kitaplara olan ilgisinden ötürü mekana uğruyor. Binlerce kitap arasında çay ve kestane eşliğinde ders çalışan öğrenciler, hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

DERS ÇALIŞANLARA ÇAYIN YANINDA PATATES VE KESTANE İKRAMI

Şehri kütüphanenin sahibi Ali Sönmez, kitapseverleri eski kitaplar arasında buluşturdukları için mutlu olduğunu söyledi. Sönmez, "Kitapseverlerin oturup vakitlerini harcayabilecekleri şehirli bir kütüphane. Gençleri, oturup vaktinde derslerini çalışabileceği ve eski kitapların olduğu bir mekan da ağırlamaktan mutluyuz. Nezih bir ortam. Popüler kültürün yozlaştırdığı dış AVM'lerden ziyade bizim burası tam bir ev ortamında gelip rahatça derslerini çalışabiliyorlar, çayını yudumlayabiliyorlar. En eski kitapların yaklaşık 50-60 yıllık eski basımlı kitaplardan da faydalanılabiliyor." diye konuştu.

'KİTAPSEVERLERİ BULUŞTURUYORUZ'

Çevre Mühendisi olduğunu belirten Ali Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Normalde çevre mühendisiyim. Üniversite ikinci sınıfta ticari olarak kitap işiyle tanıştım. İkinci el kitap satımıyla başladık. 10 yılda damlaya damlaya göl olur misali kitaplarımız birikti. Güncel kitapları da dahil ettik. Kitap sevgisi insanı dolduruyor. Kitapta kişinin kendine yakıştıranı okuduğu bir araç. Günümüzün en büyük gıdasıdır kitap. Yaratıcımız İkra diye bize emretmiş. Zamanla eski kitapları biriktirmeye yöneldim. Arşivim oluştu. Okuma oranımız toplumda düşük. Bunu hükümetler iyileştirme tarzında bir şeyler sunuyorlar ama bireysel olarak da bende kendi kütüphanemi halka açayım dedim. Şehrimize gelenler faydalansın diye. Şimdi fırsat doğdu. Kitapseverleri ve dostları burada buluşturuyoruz. Erzurum'un soğuğunda çaylarını yudumlasınlar, derslerini çalışsınlar diye düşündük. Şehrimizin önde gelenlerinden de bu konuda katkı bekliyoruz. İnşallah böyle yerler zamanla şehrimizde çoğalır."

CİHAN
<< Önceki Haber Şehr-i kütüphane ile ev ortamında ders çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER