Sel felaketinde akıl almaz olay
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 12 2015
Paylaş
X Post
Artvin’in Borçka ilçesinde yoğun yağışın neden olduğu toprak kaymasında 6 katlı binanın iki katı çamurla doldu. Odasında oynarken çamur yığını altında kalan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay saat 20.30 sıralarında Maradit Caddesi’ndeki 6 katlı binada meydana geldi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, akşam saatlerinde heyelana neden oldu. Yumuşayan toprak yüksek kesimlerden yağmur suyu ile birlikte Durmuş ailesinin yaşadığı 6 katlı binanın üzerine kaydı. Bu sırada ikinci kattaki odasında bulunan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, toprak ve çamur yığınları arasında kaldı. Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan Zümra Durmuş, ambulansla Borçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.
Bu arada, Arvin’de etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen toprak kaymaları yüzünden bir süre ulaşıma kapanan Artvin - Borçka ve Artvin - Hopa karayolu, yapılan çalışmaların ardından açıldı.
BORÇKA-HOPA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelan nedeniyle Borçka-Hopa karayolu ulaşıma kapandı.
Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağış sonrası Borçka-Hopa karayolunun bazı bölümlerinde heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle park halinde bulunan çok sayıda aracın ise zarar gördü. DSİ, karayolları ve Borçka Belediyesine bağlı ekipler tarafından yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Bu arada, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de güzergahta bulunan ve heyelan nedeniyle riskli görülen yerlerde yaşayan vatandaşların evlerinden tahliyesini sağladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeni Parti'ye Katılan Belediye Başkanı Sayısı 232'ye Ulaştı2.İspanya'dan İtalya'ya sınır kontrollerini kaldırma çağırısı: Süre pazar günü doluyor3.YENİ Parti Bağış Kampanyası: 8 Günde 292 Milyon TL Toplandı4.Adalet Bakanı Gürlek'ten İnternet Gazeteciliğinin Düzenlenmesi Vurgusu5.TBMM Adalet Komisyonu'nda “Çerçeve Yasa” Teklifi Görüşmeleri Gergin Başladı
6.İYİ Parti'den Meclis'e Kanun Teklifi Görüşmelerinin Canlı Yayınlanması Talebi7.Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı İmzaladı8.Araç sahipleri dikkat! Bu gece benzine büyük zam geliyor9.Trump, Yeni Fed Başkanı Warsh'a Faiz Kararının Tek Başına Olmadığını Belirtti10.Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek Tutuklandı: 10 Kişi Cezaevine Gönderildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeni Parti'ye Katılan Belediye Başkanı Sayısı 232'...

İspanya'dan İtalya'ya sınır kontrollerini kaldırma...

YENİ Parti Bağış Kampanyası: 8 Günde 292 Milyon TL...

Adalet Bakanı Gürlek'ten İnternet Gazeteciliğinin ...

TBMM Adalet Komisyonu'nda “Çerçeve Yasa” Teklifi G...



