Selahattin Demirtaş'a tahliye kararı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğu dosyadan tahliye kararı verildi. Ancak Demirtaş bir başka dosyadan hükümlü olduğu için Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutulmaya devam edecek.

SHABER3.COM

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara'da tutuklu yargılandığı bir davada tahliye kararı verildi. 

Ancak hakkında kesinleşmiş 4 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için Demirtaş, Edirne Kapalı Cezaevi'nden tahliye olamayacak.

BİR DOSYADAN TAHLİYE KARARI

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı dava için oy birliği ile tahliyesine karar verildiğini açıkladı. 

Demirtaş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüs bahanesiyle açtığı terör soruşturmasında 5 Kasım 2016'da tutuklanmıştı. 

Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11. duruşması, bugün (2 Eylül) Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. 

"TAHLİYE OLMA İMKÂNI VAR"

Artı Gerçek'e konuşan avukat Ramazan Demir, Demirtaş'ın yattığı sürenin cezadan düşülmesi halinde tahliye olabileceğini söyledi.

Demir şunları söyledi: "Devam eden cezası olduğu için şu an tahliye edilmeyecek. Denetimli serbestlik talebinde bulunup bulunmayacağımızı kendisiyle görüşeceğiz. Talebi doğrultusunda hareket edeceğiz. Mahsup edilirse yattığı süre o dosyadan düşürülürse tahliye olma imkânı var. Şimdi kendisiyle cezaevinde görüştükten sonra açıklama yapacağız."

BEŞTAŞ: Gecikmeden bırakılması gerekiyor

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş'ın 4 yıl 8 aylık cezası hakkında mahsup müracaatı yapılacağını söyledi. 

Demirtaş'ın 2 yıl 10 aydır cezaevinden olduğu için Yargıtay kararlarına göre son bir yıllık denetimli serbestlik süresi içinde olduğunu söyleyen Beştaş, "Gecikmeden bırakılması gerekiyor." yorumunda bulundu.

<< Önceki Haber Selahattin Demirtaş'a tahliye kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER