Demirtaş'tan 'Dolmabahçe' çıkışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 6 2015
Paylaş
X Post
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü’nde düzenlenen Türkiye konferansı çerçevesinde çeşitli temaslarda bulundu.

ABD’de, Başkan Barack Obama’nın Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Körfez Bölgesi Koordinatörü Robert Malley, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken ve kongre üyeleri ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere ilginç açıklamalarda bulundu.
Özgür Düşünce Gazetesi'nin haberine göre, Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;
MUTABAKATI AKTARMADILAR
Dolmabahçe’yle ilgili söylenebilecek çok şey var. Biz İmralı’da saatlerce konuşuyoruz. Devlet heyeti onları günlerce, saatlerce tartışıyor. Bunlar Erdoğan’a hap halinde veriliyor. Uzun uzun aktarılmıyor.
Erdoğan ‘silahı bırakıp bırakmamaya’ odaklanmıştı. Ona ‘az kaldı’ diyorlardı. Mutabakata vardığımız maddeleri Erdoğan’a aktardıklarını sanmıyorum. Dolmabahçe’yi ‘PKK’ya yapılmış silah bırakma çağrısı’ olarak sundular. Fakat gerçek böyle değildi. İmralı’da hazırlıklar bile yapılmıştı. Hatta 30-40 sandalyeli masa bile hazırlanmıştı.
KONGREYE ÇAĞRI YAPACAKTI
Öcalan PKK’ya silah bırakma amaçlı kongre çağrısı yapacak ve heyet müzakereleri yürütecekti. Erdoğan’a konu başka türlü aktarıldı ya da o öyle anlamak istedi ve bir anda süreci bitirdiler.”
OCAK’TA YENİ HDP GELİYOR
Şu anda çok sayıda konferans düzenliyoruz. Orada ‘Nasıl bir HDP’ sorusuna cevap arıyoruz. Ocak ayındaki büyük kongremizde parti yönetimi ve programı yenilenecek. Muhalefetle bazı konularda birlikte hareket edilebilmeli ve biz bunun için hazırız.
UÇAK DÜŞÜRÜLMEYEBİLİRDİ
Uçak düşürülmeyebilirdi. Tek seçenek değildi. Fakat madem düşürdün bari attığın adımın ardında dur, bilseydik vurmazdık filan deme. Ben başbakan olsam uçağı düşürmeyin derdim”
ABD'YE SOMUT DESTEK ÇAĞRISI
Muhataplarıma Türkiye
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında Star Kolej'i ziyaret etti2.Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketlerin ödeme krizi büyüyor3.Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğrencisi anne ve babasını öldürmüş4.Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar5.15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya devini sattı
6.İtalya'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda yaralı, sürücü gözaltında7.İddia: İsrail, İran'la yeniden çatışma için en üst alarm seviyesinde8.Fransız yargıç, Cemal Kaşıkçı cinayetine soruşturma açtı9.ROK hesabına giren 51 milyon TL’yi inkar edemedi ama... 'O paralar ‘borç’ karşılığı gönderildi'10.Tayyar'dan dikkat çeken çıkış: 'Sıcak yaz kapıda!'

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında ...

Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketleri...

Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğren...

Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar

15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya d...







