Demirtaş'tan ittifak açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 13 2020
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin ittifak çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti ile iş birliği yapmadığını, "Sadece bazı kritik büyükşehirlerde, demokrasinin gelişmesi amacıyla, tek taraflı olarak CHP adaylarının desteklenmesi kararı aldık." dedi.
Demirtaş avukatları vasıtasıyla şahsi Twitter hesabında, "Geri kalan bütün seçim bölgelerinde, CHP ve İyi Parti dahil olmak üzere tüm partilere karşı HDP seçim yarışına kendi adaylarıyla girmiştir." dedi.
HDP'nin Millet İttifâkı'nın bir parçası olmadığını söyleyen Demirtaş, yapılan demokrasi ittifâkı cağrısının da bir seçim iş birliği çağrısı olmadığını, "demokrasi ilkeleri etrafında aydınlık bir gelecek oluşturmak için ortak akıl geliştirmek" için yapıldığını ifade etti.
Demirtaş, paylaşımlarında Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde çekilmiş yeni bir fotoğrafına da yer verdi.
Demitaş'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:
"Merhaba değerli arkadaşlar. Parti yetkililerimiz en üst düzeyde, sürekli demokrasi ittifakı çağrısı yapıyorlar, ancak bu çağrı ısrarla çarpıtılıyor. Dolayısıyla net olarak ifade etmekte yarar var.
Geri kalan bütün seçim bölgelerinde, CHP ve İYİ Parti dahil olmak üzere tüm partilere karşı HDP seçim yarışına kendi adaylarıyla girmiştir. HDP, Millet İttifakının bir parçası değildir.
HDP, şiddet dahil tüm sorunlarımızı siyaset yoluyla ve barışçıl yöntemlerle çözmek için vardır. Kürt sorunundan ekonomiye, adaletsizlikten umutsuzluğa, ötekileştirmeye kadar her sorunu ortak akılla çözmek için bu çağrıları yapmaktadır.
HDP gücünü sadece halktan alır ve sadece halka
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







