Selam: Bahara Yolculuk filminin Cengiz'i: Öğretmenlerime saygım daha da arttı


BİŞKEK (CİHAN)- Selam: Bahara Yolculuk filminde oynadığı 'Cengiz' rolüyle büyük beğeni toplayan Kırgız vatandaşı Mıktıbek Apazov, filmin kendisi üzerinde büyük tesir bıraktığını söyledi. Sahnede hiçbir zaman rol yapmadığını, başta göz yaşları olmak üzere senaryodaki rolünü gerçekten yaşadığını ifade eden Apazov, ilk kez seyircilerin karşısına çıkmasına rağmen gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirtti. Cihan Haber Ajansı'na( Cihan) konuşan Kırgız oyuncu, filmde en çok İsmail Hoca'nın kaza yaptığı sahneden etkilendiğini anlattı.

FEDAKAR ÖĞRETMENLERE OLAN SAYGIM DAHA DA ARTTI

Mıktıbek Apazov, " İsmail Hoca'nın kaza yaptığı sahne benim için çok önemliydi. O sahnenin çekildiği sırada, ben bir oyuncu olarak değil, gerçek kimliğimle tepki verdim. Sahnedeki o gözyaşları gerçekti ve ben o sahneyi oynamadım, yaşadım diyebilirim. " ifadesini kullandı. Kendisinin de Türk okulu öğrencisi olduğunu hatırlatan Kırgız oyuncu, vatanını ve yakınlarını geride bırakarak, bilmedikleri bir ülkenin gençlerine eğitim vermek için gelen fedakar öğretmenlerden çok etkilendiğinin altını çizdi. "O güzel insanlar, hiç tanımadıkları çocuklara eğitim verebilmek için herşeylerini geride bırakarak, tanımadıkları topraklara geldiler. Ben onların yaptığı işleri gerçekten takdir ediyorum. Çünkü, onlar gerçekten zor şeyleri başardılar. " diyen Apazov, filmden sonra öğretmenlere olan saygısının daha da arttığını dile getirdi.

Son zamanlarda, dünyadaki Türk okullarına yönelik kapatma girişimi ile ilgili haberleri kaygı ile izlediğini belirten Kırgız oyuncu, bundan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Mıktıbek, " Ben de Türk Okulu'nda okuyorum ve bu okullar hakkında tek bir kötü düşüncem yok. Türk okulu bizim ikinci yuvamız. Bu okulların öğretmenleri ise ikinci anne-babamız. Bize verilen eğitim ve terbiye gerçekten çok kaliteli. Başta ülkemdekiler olmak üzere hiçbir yerde Türk okullarının kapatılmasını istemiyorum. Tam tersine okulların daha da çoğaltılmasını ve tüm dünyaya yayılmasını istiyorum ." ifadelerini kullandı.

Filmin Türkiye'de gösterime girdikten sonra iki hafta içinde 1 milyon kişi tarafından izlendiğini internetten okuduğunu ve bunun çok iyi bir rakam olduğunu söyleyen Mıktıbek, " Böyle çok sevilen bir filmin içinde benim de bulunmam çok sevindirici. Filmin bu kadar çok ilgi çekmesinin, en önemli sebeplerinden biri de hikayenin gerçek hayattan esinlenmesi olsa gerek diye düşünüyorum. Filmde izlediğiniz gibi, o insanlar eğitim uğruna çok zor yollardan geçerek, istedikleri şeye ulaştılar diye düşünüyorum. " dedi.

DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİNE KATILACAĞIM

Genç oyuncu, filmde rol alma teklifinin kendisi için bir sürpriz olduğundan bahsederek, " Yönetmen, benim oynadığım Türkçe Olimpiyatları tanıtım videosunu izlemiş ve orda beni çok beğenmiş. Bana filmde oynamamı istedikleri zaman hiç düşünmeden kabul ettim. Heyecan verici ve mutlu bir andı. " Çekim sırasında, Türkiye'den gelen oyuncular ve ekiple çok iyi zaman geçirdiğini ve onlarla bir aile gibi olduklarını belirten Mıktıbek, onların da Kırgızistan'ı beğendiklerini umduğunu belirtti. Filmin gösterimi için Türkiye'ye gittiğini anlatan Mıktıbek, gösterim sonrası izleyicilerin kendisinin çok iyi oynadığını söylediklerini hatırlattı. Filmde kekeme bir çocuğu canlandırdığı için, halen internetten, "Kekeme misin?" diye soranların olduğunu söyleyen Mıktıbek, kendisinin kekeme olmadığını, filmdeki rol için böyle konuştuğunu ifade etti.

Kırgızistan'da gerçekleşen, Dil ve Kültür Festivali'ne katıldığını anlatan Mıktıbek, " Festival sayesinde dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerle tanıştım ve arkadaş oldum. Onlarla çok keyifli zamanlar geçirdik. Yabancı arkadaşlarım Kırgızistan'ı çok beğendiler. Yakın zamanda Fas'ta gerçekleşecek olan Dil ve Kültür Fesitvali'ne katılacağım. Orada ülkemi temsil etmek için çok heyecanlıyım." şeklinde
CİHAN
<< Önceki Haber Selam: Bahara Yolculuk filminin Cengiz'i: Öğretmenlerime... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER