Selam Tevhid duruşmasında akıl almaz olay

Selam Tevhid dosyası avukatlarından Sıddık Filiz, önce 14. Ağır Ceza ve 13. Ağır Ceza mahkemeleri'nin duruşma salonlarında yaşanan dikkat çeken bir olayı Twitter'dan paylaştı.

Selam Tevhid duruşmasında akıl almaz olay

Avukat Sıddık Filiz, Geçtiğimiz hafta İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Selam Tevhit dosyasının duruşmasında bir şahsın polis eşleri ve ailelerinin fotoğraflarını çekerek adliyeden kaçtığını, benzer bir olayın da 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yaşandığını ifade etti. Filiz, "Acaba tahliye edilen polisler ve aileleri hedef haline mi getirildi? Birileri neden bunların fotoğraflarını çekip kaçıyor? Endişeliyiz!" dedi.


İşte Av.Sıddık Filiz'in Twitter'dan yaptığı o paylaşımlar:

"Geçen hafta İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Selam Tevhit dosyasının duruşmasında yaşanan bir olay bugün 13 ACM'de yaşanmış. Olay şudur; Şikayetçi sıralarında oturan bir müşteki, yasak olmasına rağmen polisler ve ailelerinin fotoğraflarını çekerken farkedilmiştir Ailelerin olayı farketmesi üzerine salondaki güvenlik güçleri olaya müdahale etmiş ve şahsın telefonunundaki fotolar silinmiştir. Olay, duruşmaya ara verildikten sonra aileler tarafından avukatlara intikal ettirilmiş ve konu heyete iletilerek zabta geçirtilmiştir. Mahkrmeyi yöneten başkanın sorması üzerine de, müşteki tarafından "ÇEKMİŞTİM AMA SİLDİM" şeklindeki ikrarı ile zabta da geçmiştir. Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ancak aynı kişi, duruşmanın bitiminde tekrar ailelerin fotolarını çekip hızla kaçmıştır.
 Meslektaşlarımızın bildirdiği ve medyaya da yansıdığına göre aynı olay bugünkü İstanbul 13.AC. Mahkemesi'nin duruşmasında da yaşanmıştır. DHKP/C'li olduğu iddia edilen ve polislerden şikayetçi olan bir şahıs tarafından bugün duruşmadaki polislerin fotoğrafları çekilmiştir. Şahsın fotograf çekmesi kanuna aykırı olması nedeniyle suç duyurusu yapılacaktır ancak konu bizi endişelendiriyor. Acaba tahliye edilen polisler ve aileleri hedef haline mi getirildi? Birileri neden bunların fotoğraflarını çekip kaçıyor? Endişeliyiz!. Konuyu yazma gereği duydum ve C.Savcılarını göreve davet ediyorum. Müvekkillerin ve ailelerin başlarına bir şey gelmeden önlem alınsın!!!"






<< Önceki Haber Selam Tevhid duruşmasında akıl almaz olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER