Selam Tevhid hâkimine ‘şirket’ iftirası

Selam Tevhid soruşturmasında görevli hakim ve savcıların ‘kumpas’ iddiasıyla yargılandığı davada her gün yeni bir skandal yaşanıyor. Hâkim Mehmet Fatih Uslu’nun, iddianameyi hazırlayan müfettiş tarafından, hiç bilmediği şirketin ortağı olarak gösterildiği ortaya çıktı.

Selam Tevhid hâkimine ‘şirket’ iftirası

Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararı veren 54 hakim ve savcıyla ilgili davada bir skandal daha ortaya çıktı. Davayla ilgili düzenlenen iddianamede müfettişler, hakkında iki kez müebbet istenen hakim Mehmet Fatih Uslu’yu hiç gitmediği İzmir’in Bergama ilçesinde ‘Berçay Gıda’ isimli şirketin ortağı olarak gösterdi.  Hakim Uslu, Bergama Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Bergama Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden gelen yazıda, ‘B. G.’ isimli şirketin kurucu veya daha sonraki ortakları arasında isminin olmadığı belirtildi. Yapılan yazışmalar sonunda, müfettişlerin olmayan bir şeyi iddianameye yazarak Hakim Uslu’ya yönelik iftira atıp, suç uydurduğu, görevini kötüye kullandığı ortaya çıktı.
Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasında dinleme kararı verdikleri gerekçesiyle ‘darbeye teşebbüs’ten dava açılan 54 hakim ve savcının iddianamesindeki skandallara yenisi eklendi.

Müfettiş suç işliyor

İstanbul’da hakimken Selam-Tevhid soruşturmasında dinleme kararı verdiği gerekçesiyle açığa alınan ve hakkında ‘darbeye teşebbüs’ten dava açılan Uslu, iddianameyle ilgili tespitlerini ‘adalet.org’ ‘ta meslektaşlarıyla paylaştı. ‘Bir müfettiş suç uydurup iftira atar mı?’ başlıklı bir yazı kaleme alan Uslu, iddianamede kendisiyle ilgili yer alan bir skandalı belgeleriyle paylaştı.

Hakkımda iftira atılıyor

Uslu, “Açığa alınma sürecinde yaşanılan sayısız haksızlık ve hukuksuzlukları meslektaşlarım sık sık dile getiriyorlar. Ancak benim başıma gelen olay kimsenin başına gelmemiştir.” ifadelerini kullandı. İddianamede müfettişlerin kendisiyle ilgili bir iftirada bulunduğunu belirten Hakim, o hukuksuzluğu şöyle anlattı: “Hakkımızda iddianame düzenleyen müfettiş tarafıma iftira atmış, suç uydurmuş, görevini açıkça kötüye kullanmıştır. Müfettiş iki kez müebbet hapis istediği iddianamenin 2 bin 562’nci sayfasında, benim, TC kimlik numaram da yazılarak, İzmir Bergama’da ‘B. G.’ isimli 1998 yılında kurulmuş bir şirketin ortağı olduğumu iddia edilmektedir.”

Şirketin varlığından bile haberim yok

“Benim böyle bir şirketin varlığından bile haberim yoktu. Bergama Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne faks çekerek işin aslını sordum. Cevap karşısında hakkımızda nasıl bir oyun oynandığını daha iyi anladım. Çünkü gelen yazıda, ‘B. G.’ isimli şirketin kurucu veya daha sonraki ortakları arasında benim ismim hiç yoktu. Yani müfettiş olmayan bir şeyi iddianameye yazarak bana açıkca iftira atıp, suç uydurup, görevini kötüye kullanmıştı.”

Hâkim uslu, o müfettişle daha önce davalık olmuş

Bir müfettiş bunu niye yaptığını, amacının ne olduğunu anlamadığını aktaran Uslu, ancak aynı müfettişin daha önce de, katılmadığı, altında ismi ve imzası olmayan bir kararın geç yazılması nedeniyle hakkında soruşturma başlattığını, bu nedenle o müfettiş hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtığını kaydetti. O müfettiş bu durumu hazmedemediğini ve iftiralara devam etiğini belirten Hakim Uslu, “Bu olaylara sessiz kaldığımız sürece, olan hukuka oluyor, adalete oluyor ve maalesef mesleğimize oluyor. Zaten dışarıdakilerin bize yani hukuka ve hukukçuya güveni kalmadı, artık bizlerinde birbirimize güveni kalmayacak.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Yeni Hayat
<< Önceki Haber Selam Tevhid hâkimine ‘şirket’ iftirası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER