Selçuk Gültaşlı: Afrika’dan gerekli cevap alınmıştı ama bir de Arnavutça söylenmesi gerekiyormuş.

Selçuk Gültaşlı: Afrika’dan gerekli cevap alınmıştı ama bir de Arnavutça söylenmesi gerekiyormuş.

(...)
‘Dün biri geldi’ cümlesinde geçen ‘biri’ ifadesi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Adı ‘cumhurbaşkanı’ ama ne dünya ne de ülkesinde kendisine oy verenlerin dışında kimse şahsını Türkiye’nin devlet başkanı olarak görmüyor, onun da öyle bir derdi yok zaten.

Yaşım çok iddialı konuşmaya mani fakat şu soruyu da sormak meşru. Hiçbir Türkiye Devleti Cumhurbaşkanı yurtdışında bu kadar aşağılanıp istiskal edilmiş midir? Yolsuzluklar, hırsızlıklar örtülsün diye şahsını ve partisini alakadar eden konuları memleket meselesi kılığına soktuğunda ‘burası Türkiye’nin sömürgesi değil’, ‘sen bizi aptal mı zannettin?’, ‘gücün yetiyorsa git bunları Avrupa Birliği üyesi ülkelerden iste’ zilletine maruz kalmış mıdır?

Arnavutluk’ta sömürge valisi edasıyla konuşan Erdoğan, ‘dost ve kardeş’ ülkeyi tehdit ediyor: ‘Açık konuşuyorum; bu örgütün yanında yer alan ülkemizin de, milletimizin de karşısına geçmiş demektir.’ Tehdit ederken, Afrika’da yaptığı hataya düşüyor ve bütün Arnavutları aptal yerine koyuyor. Yine aynı cevabı alıyor: Bizi ya aptal zannettin ya da sömürge.
(...)

<< Önceki Haber Selçuk Gültaşlı: Afrika’dan gerekli cevap alınmıştı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER