Selçuk Gültaşlı: Erdoğan, dünyada kendisine bir miktar itibar getiren son açılımı da böylece kapatmış oldu

Selçuk Gültaşlı: Erdoğan, dünyada kendisine bir miktar itibar getiren son açılımı da böylece kapatmış oldu

(...)

‘Yeri geldi kan kustuk, baldıran zehri içtik, kızılcık şerbeti içtik, yola böyle devam ettik. Boğazımıza düğümlenenleri yuttuk.' , ‘Kürt sorunu benim meselemdir, siyasi hayatıma mal olsa da çözeceğim', ‘Analar ağlamasın' diyen ve halkın büyük kesiminden büyük destek alan Erdoğan'ın 7 Haziran'dan sonra şehitliği yüceltmeye evrilen keskin dönüşü halkın dikkatinden kaçmıyor. ‘Kan, gözyaşı, acılar bitsin' diye Kürtlere yüzlerce defa hitap eden kişi, Saray'da muhtarlara ‘öleceksek adam gibi ölelim' nutukları atıyor. Komiser Ahmet Çamur'un cenazesinde acıdan sinesini paralayan babasının yanında ‘Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına' diyor. Emine Erdoğan şehadetin, büyük acılar karşısında sabrın hikmetlerini sıralıyor.

Havuz medyasının, PKK'nın, Kandil'in, bütün devlet bürokrasisinin büyük desteğine rağmen Erdoğan halktan bir türlü talep ettiği cevabı alamıyor. Bırakın cevabı, bütün dünyaya had bildiren Cumhurbaşkanı'na haddini bir şehit yakını hatırlatıyor. Şehit uzman çavuş Hakan Aktürk'ün ailesini arayan Erdoğan'a kız kardeşi cevap veriyor. Arayanın Erdoğan olduğunu öğrenince, Cihan'ın hala yalanlanmayan haberine göre şöyle diyor : ‘Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım ?' Erdoğan da siciline yakışır şekilde, “Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi.” karşılığını veriyor.

Erdoğan, Kürt meselesindeki keskin dönüşü ile hem içerde hem dışarıda büyük yara aldı. Yurtiçinde artık hiç bir ilkesinin kalmadığını kendisi tescil etmiş oldu. Bir ara dünyada ciddi ciddi tartışılan Kürt sorununu çözerek Nobel Barış Ödülü'nü alma gibi bir hedefinin kendisi gibi bir siyasetçi için bir kaç gömlek bol olduğunu gösterdi. Yurtdışında ise Gezi ve bilhassa 17 Aralık'tan sonra olumlu görülen tek reform hamlesi Kürt meselesinde alınan inisiyatifti. AB raporları olumlu hanesine doldurmakta zorlanırken, Kürt meselesine sığınıyordu. Erdoğan, dünyada kendisine bir miktar itibar getiren son açılımı da böylece kapatmış oldu.

<< Önceki Haber Selçuk Gültaşlı: Erdoğan, dünyada kendisine bir miktar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER