Selçuk Gültaşlı'dan can alıcı iddia

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ocak 11 2016
'Her suç işleyenin; ben yapmadım paralel yaptı' demesinden ibaret olan yeni Türkiye'de skandalların ardı arkası kesilmiyor.
Selçuk Gültaşlı'dan can alıcı iddia

Daha önce bir çok hukuksuzluk ve ahlaksızlık Hizmet Hareketi'ne fatura edilmeye çalışılmış ve başarılı olmayınca baskınlar, operasyonlar, çökmeler ardarda gelmişti.

Bugünlerde sıkça konuşulan ve İtalya'da bile gazete manşetlerini süsleyen Diyanet'in fetva skandalına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yine hiç şaşırmayacağımız bir biçimde 'paralel' açıklaması damga vurdu.

Konuyla ilgili 'Bekir Bozdağ'ın ‘paralel'le imtihanı' başlıklı bir yazı kaleme alan Selçuk Gültaşlı daha önce Bozdağ'la iligli yazmış olduğu makaleye gödermede bulundu.

İşte Gültaşlı'nın o yazısı:

"Mehmet Görmez'le birlikte AKP'nin din işleri dairesine dönüşen; yolsuzluk, hırsızlık hutbelerini zengin arşivinden silen Diyanet İşleri şimdi de verdiği fetvalarla gündemde.

Din'in ne kadar ‘kullanışlı' olduğunu devlet adamlarının hepsi tecrübe etmiştir. Kemalistler, dinden hiç hazzetmeseler de, İslam'ın ‘pa-bend-i terakki' olduğunu düşünseler de bu muazzam kuvvetten istifade etmekten hiç geri durmadılar. Mustafa Kemal'in, Ankara'da Meclis'i açarken dini merasimde Osmanlı padişahlarını geride bırakınca Kazım Karabekir'in tepki göstermesi, Atatürk'ün devrimleri konsolide edecek güce ulaşana kadar dinin bütün hususiyetlerinden istifade ettiğine işaret eder.

Fakat bana göre Kemalistlerin dine zararı, Erdoğan ve adamlarının tahribatına göre artık marjinal hale gelmiştir. Geniş halk katmanları Kemalistlerin dinden hazzetmediğini bilir ve ona göre dini korumaya çalışırken, şimdiki durumda din, ‘dindar' görünümlü liderler marifetiyle içten çürütülmektedir. Kemalistler bir nevi dini ‘dondurmuş', Erdoğancılar ise ‘kokutmuştur'. Diyanet'in üst üste skandalları bu ‘kokuşmuşluğun' tezahürleridir.

‘Ensest' skandalında ikt

Bu haberler de ilginizi çekebilir