Selçuk Özdağ'a saldırıda yeni gelişme
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 21 2021
Paylaş
X Post
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili iki kişinin tutuklanmasının ardından, firari üç kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Ankara Sulh Ceza Hakimliği firari üç kişi hakkında yakalama kararı çıkarırken, saldırının hemen ardından MHP'li bazı milletvekilleri ve yöneticiler, Özdağ'a yapılan saldırıyı soruşturan savcı Alparslan Tufan'a yönelik 'hedef gösterme' kampanyası başlatmıştı.
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Ankara Başsavcı vekili Alparslan Tufan Adalet Bakanlığına mı? Yoksa Serok Ahmet’e mi bağlı çalışıyor? Alparslan Tufan kimin adamıdır?” paylaşımında bulundu. Çok sayıda MHP'li isim de benzer paylaşımlar yapmıştı.
Benzer şekilde, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı, ''Serok Ahmet ve avenelerinin Ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsaade edilmeyecektir'' diyerek Özdağ soruşturması savcısı Alparslan Tufan'ı tehdit etmişti.
Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta Ankara'daki evinin önünde beş kişi tarafından saldırıya uğradı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerden ikisi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.
Diğer üç şüpheli ise yapılan çalışmalara rağmen yakalanamadı. Bunun üzerine Başsavcılık, firari durumdaki üç şüpheli için yakalama kararı çıkartılmasını talep etti. Ankara Sulh Ceza Hakimliği, üç şüpheli için "kasten yaralama" suçundan yakalama kararı çıkardı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar Sofrası2.Kuveyt Ordusu: Birden fazla savaş uçağı düştü3.Teksas’ta silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!4.Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu, dünya geneli problem yaşanıyor5.İran, Suudi Arabistan'ın en büyük petrol rafinerisini vurdu!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar S...

Kuveyt Ordusu: Birden fazla savaş uçağı düştü

Teksas’ta silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaral...

Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu,...

İran, Suudi Arabistan'ın en büyük petrol rafineris...







