Selin vurduğu Tiflis yaralarını sarmaya çalışıyor


Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te önceki gece meydana gelen selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ülkede sel dolayısıyla hayatını kaybeden 12 kişi için bir günlük yas ilan edilirken, kayıp 22 kişinin bulunması için de çalışmalara hız verildi. Selin zarar verdiği hayvanat bahçesinden kaçan hayvanlardan büyük çoğunluğu yakalanırken, henüz bulunamayan 7 vahşi hayvanın etkisiz hale getirilmesi için oluşturulan özel ekipler, aralıksız çalışıyor. Yakalanamayan vahşi hayvanların yırtıcı olması endişeleri arttırırken, yetkililer hayvanat bahçesi yakınlarında yaşayanlara söz konusu hayvanlar yakalanana kadar evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Diğer taraftan şehirde hayatın normale dönmesi için belediye ekipleri caddelere dolan çamurların temizlerken, ana arter yolların açılması için aralıksız çalışıyor. Tiflis belediye yetkilileri meydana gelen felaketin bilançosunun ise en az 10 milyon dolar olduğunu duyurdu. Yetkililer, selden dolayı şehrin alt yapısının ciddi zarar gördüğünü, bazı bölgelerde hala su ve elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi.
Ülkede aralıksız yağan şiddetli yağışlar önceki gece Vere nehrinin taşmasına yol açmıştı. Taşan nehir birçok ev ve arabayı sürüklerken nehir yatağına yakın inşa edilen hayvanat bahçesindeki vahşi hayvanlar, kafeslerinden kaçmışlardı.

CİHAN
<< Önceki Haber Selin vurduğu Tiflis yaralarını sarmaya çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER