Sema Derneği'nin etkinliğinde Saim Orhan'ın sunumu büyük ilgi gördü


MERSİN (CİHAN)- Mersin'de Sema Sağlık Çalışanları Derneği tarafından Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda yapımcı Saim Orhan'ın sunumu büyük ilgi gördü. Farklı ülkelerden gelerek Mersin'de okuyan öğrencilerin "Yeni bir dünya" şarkısına salondakiler de eşlik etti.

Sema Sağlık Çalışanları Derneği yeni ismiyle Küresel Doktorlar Mersin tarafından Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında yapımcı Saim Orhan'ın Yenişehir Kültür Merkezi'nde sunum gerçekleştirdi. Ayna programı yapımcısı Orhan'ın
sunumu yurt içi ve yurt dışında yaptıkları gönüllü yolculuklarla binlerce yardıma muhtaç insana sağlık hizmeti götüren dernek yöneticileri ve yaklaşık bin 500 kişi izledi.

Sema Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Dr. Sedat Deviren yaptığı konuşmada, sağlık çalışanları arasındaki önyargıları yıkmanın karşılıklı tanışma ve kaynaşmayla olabileceği inancında olduklarını belirtti. Bu nedenle 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini bir haftaya yaydıklarını anlatan Deviren, "Amacımız sağlık çalışanları arasındaki oluşmasını istediğimiz birliktelikle ulusal ve uluslararası alanda 'Küresel Doktorlar' marka ismiyle insanın olduğu her yere sağlık hizmeti götürerek daha güzel projelere hep birlikte ulaşmak." dedi.

Saim Orhan ise sunumunda ilginç bilgilere yer verdi. Mozambik Adaları'nın asıl ismi Musa Ben Mbiki'den geldiğini ifade eden Orhan, "Yine Komor Adaları'nın doğru adı Kamer Adaları'dır. Osmanlı kayıtlarında bu isimle geçer. Kamer kelimesi Arapçada 'ay' anlamına gelir. Ancak Fransızlar bu ismi Komor olarak okumuşlar ve resmiyette de bu ad kullanılmıştır. Bizler yıllarca o beldelere gitmeyerek tarihlerinin ve talihlerinin değişmesine neden olmuşuz. Ama son 20-25 yıldır önce eğitimcilerle, okullarla ve son yıllar da hastanelerimizle bu tabuları yıkarak, ecdadımızın öğrettiği ufuk doğrultusunda siz fedakar gönüllülerle bir kez daha yeşerecek dünyamız." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda ise yurt dışından gelerek Mersin'de okuyan 11 farklı ülke öğrencileri, ellerindeki Türk bayrağı ve ülkelerinin bayraklarıyla 'Yeni Bir Dünya' şarkısını seslendirdi. Öğrencilere salondakiler de eşlik etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sema Derneği'nin etkinliğinde Saim Orhan'ın sunumu büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER