Sembol isim Havva Ana, Rize Valisi’ne sitem etti
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 12 2015
Paylaş
X Post
Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nde çalışan iş makinesinin önüne geçerek 'Yaylaların yolu birleşmeyecek. Vali bize çapulcu diyor. Vali, kaymakam kimdir? Biz devletiz' şeklinde tepki gösteren Havva Ana, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rize Valisi'ne sitem etti

Yörede 'Havva Ana' olarak bilinen 63 yaşındaki Rabiye Bekar, "Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi rahmetli Tenzile ablayı Ayder'de misafir etmiş bir insanım. Tenzile ablanın oğlu olduğunu inkar etmesin, bize sahip çıksın. Rize Valisi de bana nasıl bir çapulcu olduğumu söyleyecek." dedi.
Kavrun Yaylası'ndaki evinde açıklamada bulunan 63 yaşındaki Rabiye Bekar, Yeşil Yol Projesi'ne sonuna kadar karşı olduklarını ifade etti.
Yaylaların kendilerine dedelerinden emanet kaldığını belirten yaşlı kadın, "Samsun'dan Artvin'e kadar olan tüm yaylalar bağlanacakmış ve biz bunu istemiyoruz. Hangi yaylada iş makinesi çalışması varsa ben oraya giderek tepki göstereceğim. Çalışma yapılan alana ulaşamayalım diye greyder ile yolu kapattılar. 'Greyder bozuldu' dediler. Şoförünü bulduk. Kendi çabalarımızla yol yaptık. Orada bana 'Himen' gücü geldi. Kocaman taşları, kayaları taşıyarak araçlarımızın geçmesi için yol yaptık. Ben nasıl isyan etmeyeyim. Benim dedelerim oralarda büyüdü. Dedelerim oradan Sarıkamış'a giderek şehit oldu. Dedelerimiz her yaylaya yol gitmesini ama yaylaların birbirine kavuşmasını istemezdi. Yaylalar birbirine kavuşursa ilerde çok büyük işler olacağını söylerlerdi." dedi.
Havva Ana Erdoğan ve Rize Valisi’ne sitem etti | Samanyolu Haber
'RİZE VALİSİ BİZE NASIL ÇAPULCU OLDUĞUMUZU SÖYLEYECEK'Rize Valisi'nin Yeşil Yol eylemlerine katılanlar hakkında kullandığı iddia edilen '3-5 çapulcu' ifadesine de sert tepki gösteren Bekar, "Biz böyle bir tepki gösterince Rize Valisi Ersin Yazıcı bizim için 'çapulcu' ifadesini kullanmış. Yolları ne pahasına olursa olsun birleştireceğini söylemiş. Ben Vali'nin böyle bir şey söylemesini duyunca zaten sinirlendim. Biz nasıl çapulcu olabiliriz. Bir vali bu yörenin toprağı ile yoğrulmuş insanlara nasıl çapulcu der. Ben Rize Valisi'ne gideceğim. Bana nasıl bir çapulcu olduğumu o söyleyecek. Benim öyle kötü bir düşüncem yok. Vali bey 'beni vurur, bıçaklar' gibi düşünmesin sakın. O bana insanca bir şekilde 'sen bu şekilde çapulcusun' diyecek. Bizim Çamlıhemşin insanı olarak bir ayrıcalık, asaletimiz var. Bizler kötü insanlar olmuş olsaydık o iş makinelerini orada yakarak giderdik. Ama yakmadık, yıkmadık. Taş ile yol yaparak Samistal'e çıktık. Devlet biziz. Biz Devlet isek Vali de bizim arkamızda olacak. Bize bu şekilde konuşmaması lazımdı. O Vali kitap okumuş ben ise topraktan yukarı hayatı okumuşum." diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Soruşturma Açılarak mı Verildi?2.Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç Duyurusu Neyi Amaçlıyor?3.Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikası Saldırısında Rusya’yı Suçladı!4."3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": İmamoğlu Savunmasında Fon Vurgununu Eleştirdi5.Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinin Mal Varlıklarına Dondurma Talebi!
6.MHP Lideri Bahçeli İlk Kez Konuştu: "Küçük Yatırımcı Korunmalı, Siyasette Arınma Sağlanmalı"7.İstanbul'un göbeğinde işkence: 3 gün boyunca feci darp8.Etkin pişmanlıktan yararlanabilecek: Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti9.Borsa Vurgununda 200 Milyon Euroluk Sır: Zeynel Emre ‘Çantacı’ Denilen İsmi Açıkladı!10.Ahmet Şık 6 Soru Sormuştu! Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 'Kira ve Daire' İddialarına Dava: "Lojmanda Oturuyoruz"

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Sor...

Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç ...

Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikas...

"3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": ...

Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan...




