Şemdinli'de PKK'dan eş zamanlı hain saldırı

Hakkari Şemdinli'de 34. Hudut Tugay Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından eş zamanlı silahlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Şemdinli'de PKK'dan eş zamanlı hain saldırı

Hakkari Şemdinli'de 34. Hudut Tugay Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristler  tarafından eş zamanlı silahlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

Saat 17.00 sıralarında gerçekleşen saldırının ardından çatışma başladığı belirtildi.

Bölgeye çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği, ilçe ve Altınsu köyü çevresine top ve obüs yerleştirildiği, ilçeye giriş çıkışın yasaklandığı kaydedildi.

ŞEMDİNLİ'DE 7 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRLÜDÜ

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de ilçesi'nde çıkan çatışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

"04 Ekim 2015 Pazar günü saat 18.00 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçe Merkezi’nde muhtelif noktalardan bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize, bazı kamu kurum binaları ile Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı'na eşzamanlı olarak roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırılarda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucunda İlçe merkezinde 5 (beş), Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde ise 2 (iki) olmak üzere toplamda 7 (yedi) bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştür. İlçe genelinde yer yer çatışmalar devam etmekte olup, güvenlik güçlerimizce başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
<< Önceki Haber Şemdinli'de PKK'dan eş zamanlı hain saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER