Şemdinli'de top mermisi patladı: 25 asker yaralı, 7 asker kayıp

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personelin yaralandığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı, kaza sonucu 25 askerin yaralandığını, kayıp 7 askere ulaşma çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı.

SHABER3.COM

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinde, mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığı açıklandı. Yaralı askerler Hakkari ve Yüksekova'daki hastanelere kaldırıldı.

Patlama, saat 17.00 sıralarında Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesinde meydana geldi. Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

7 ASKERİ PERSONELE ULAŞMA ÇABALARI DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da ağır silah mühimmatından kaynaklanan bir patlamanın gerçekleştiği bildirildi. Bakanlığın açıklaması şöyle:

''Hakkari'de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur''.

OLAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

Hakkari'nin Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.
<< Önceki Haber Şemdinli'de top mermisi patladı: 25 asker yaralı, 7 asker... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER