Sen bi sus!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyonla ilgili "Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetimini, yayın anlayışını beğenir ya da beğenmezsiniz. Türkiye’nin en köklü en eski gazetelerinden olan Cumhuriyet Gazetesi'ne karşı başlatılan operasyon basın özgürlüğüne doğrudan saldırıdır" dedi. Ancak o açıklamaya sosyal medyadan büyük tepki geldi. Sebebiyse Feyzioğlu'nun kısa süre önceki OHAL'e destek veren açıklamalarıydı.

Metin Feyzioğlu saraydaki toplantıda OHAL'e böyle destek vermişti

Ses bi sus!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik başlatılan operasyonu, “Böyle demokrasi, böyle hukuk devleti olmaz” sözleriyle eleştirdi. Feyzioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 



Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetimini, yayın anlayışını beğenir ya da beğenmezsiniz. Türkiye’nin en köklü en eski gazetelerinden olan Cumhuriyet Gazetesi'ne karşı başlatılan operasyon basın özgürlüğüne doğrudan saldırıdır. Bir yazarın veya yöneticinin terör örgütüyle bağlantılı olduğuna dair varsa delilin, onu çağırırsın adliyeye, gereği neyse hukuka uygun ve şeffaf bir şekilde yaparsın. Hem ne demek 5 gün avukatla görüşme yasağı! Bu bal gibi buz gibi benden olanı dün kiminle olduğuna bakmaksızın korurum, ama bana halen muhalif olanın ise canına okurum demektir! Böyle demokrasi, böyle hukuk devleti olmaz! Darbeye karşı Millet tek vücut oldu. Şimdi OHAL diye Milletin savunma hakkı yok ediliyor. Savunma yoksa adalet de yok! Böyle milli birlik beraberlik olmaz! Yapılanlar sadece terör örgütlerine yarıyor.

Barolar Birliği'nin sosyal medyadan yaptığı o açıklamaya twitter kullanıcılar büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar Feyzioğlu'na 15 Temmuz sonrası OHAL'e destek açıklamaları ve sarayda yaptığı konuşmayı hatırlattı. İşte o tepkilerden bazıları:








ÖNE ÇIKAN HABERLER