Sendikadan Bursa Milli Eğitim Müdürü için 'kayıp aranıyor' ilanı


Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 1. dönem değerlendirme toplantısında Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için 'kayıp aranıyor' ilanı verdi.

Türk Eğitim-Sen Bursa şubesindeki basın toplantısında eğitimin sorunların giderek büyüdüğünü anlatan Selçuk Türkoğlu, "Bursa'da bin 466 okulda 550 bin öğrenci, 28 bin 500 öğretmen 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 1. döneminin sona ermesi nedeniyle yarın sömestr tatiline girecek. Bu yıl eğitim-öğretimin 10 gün geç başlaması, seçim, yılbaşı ve kar tatili gibi nedenlerle bu eğitim-öğretim dönemi belki de son yılların en kısa eğitim dönemi olmuştur." dedi.

Özel okullarda Bursa'da liselerde 5 bine yakın öğrencinin okul sorunu nedeniyle eğitim öğretime bir ay geç başladığını dile getiren Türkoğlu, şunları söyledi: "Bu nedenle 9. sınıflarda bir dönemin yarısı boşa geçti. 4+4+4 ile öğrenciler servise mahkum edildi. Tarihin en büyük ideolojik kadrolaşması bu dönemde yaşandı. Bursa'da 2014 Ağustosunda başlayan tasfiye süreci ile bugüne kadar bine e yakın müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı görevden alınırken, bu sürede mülakat yolu ile 422 okul müdürü atanmış, bunun ise 400'e yakını malum yandaş sendika mensubu. Müdür teklifi ile görevlendirilen 1187 müdür yardımcısının ise 1000'den fazlası yine malum yandaş sendika mensubudur."

13 BİN SURİYELİ ÇOCUK OKULLU OLAMADI

Suriyeli çocukların eğitim sorununa de değinen Türkoğlu, "Bursa'da eğitim çağında 20 bin mülteci çocuk bulunmaktadır. Ancak okullar da kayıtlı 7 bin öğrenci var. 13 bin eğitim çağındaki Suriyeli mülteci sokaklarda." şeklinde konuştu.

5 BİN DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Bursa'da en az 5 bin dersliğe ihtiyacı olduğunu bildiren Türkoğlu, şöyle devam etti: "Yine en az 4 bin 140 öğretmen açığı var. Tekli öğretim merkezde neredeyse imkansız hale geldi. En çok öğretmen açığı rehber öğretmenlikte ve bu alanda açık 500'ün üzerinde. En az 80 bin okuma yazma bilmeyen insan var Bursa'da. Liselere kayıp yaptıran çocukların yüzde 50'si mezun olamıyor, yani dört yıl içinde eğitim öğretimdeki neslin yüzde ellisini kaybetmekteyiz."

BONZAİ BURSA MARKASI OLMA YOLUNDA

Bonzainin Bursa markası olma yolunda olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Bundan iki buçuk yıl önce resmi kurumlarca yapılan ankette Bursa'da yalnızca liselerde 4 bina yakın madde bağımlısı gencimizin olduğu bilindiği halde, bu sorunu çözecek her hangi bir proje üretilemedi." diye konuştu.

VELİ SARIKAYA KAYIP ARANIYOR!

Bursa Milli Eğitimi'nin birçok sorunu olduğunun altını çizen Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Ancak bir de Bursa'nın 19 aydır görev yapan il milli eğitim müdürü Veli Sarıkaya var. Veli Sarıkaya'yı ne veliler tanır, ne öğrenciler tanır, ne Bursa medyası tanır, nede eğitimciler tanır. Kendisi Bursa ile arasına aslında kanunlarda ve mevzuatta yeri olmadığı halde özel kalem müdürlüğü diye bir birim ihdas etmiş ve Bursa'nın eğitimle ilgili hiçbir sorununa birinci ağızdan cevap vermemiş ve çözüm üretememiştir. Bütün eleştirilere neredeyse cevap verme işi yandaş sendikanın başkanına düşmüştür. Özetle Veli Sarıkaya kayıptır. Bursa Veli Sarıkaya'yı tanımıyor ve sevmiyor. Aslında Veli Sarıkaya'da belli ki Bursa'yı ve eğitimcileri sevmiyor. O nedenle gönülsüz görev yapılmaz ve gönülsüz yapılan görevden başarı çıkmaz. Veli Sarıkaya'nın bir an önce hiç zorlanmadan geldiği yere, Ankara'ya dönmesinde ciddi fayda vardır. Aksi taktirde kendisi ile ilgili 'kayıp aranıyor' ilanlarını yakında gazetelere de vereceğiz. Aslında bu da bir nevi ilan olabilir."

Selçuk Türkoğlu, gazetecilerin 'bulana ödül var mı? sorusuna ise, "Yok, öyle bir bütçemiz yok." şeklinde yanıt verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Sendikadan Bursa Milli Eğitim Müdürü için 'kayıp aranıyor'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER