Sendikalar, Dündar ve Gül'ün tutuklanması protesto etti


Antalya Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) öncülüğünde bir araya gelen bir grup, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Kalekapısı Meydanı'nda toplanan ÇGD Antalya Şubesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendika ve odalarla birlikte Halkevleri üyelerine gazeteciler de destek verdi.

CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök'ün de katıldığı eylemde 'Basının Kara Günü' manşetini taşıyan Cumhuriyet gazetesini taşıdı. Burada grup adına açıklama yapan ÇGD Şube Başkanı Mustafa Sözen, MİT TIR'larıyla ilgili haber yapılmasının suç olmadığını söyledi. Silah taşındığını yetkili kişilerce açıklandığını belirten Sözen, bunun gazetecilik görevi olduğunu vurguladı. İfade özgürlüğü hiçe sayılarak Dündar ve Gül'ün ağır suçlamalarla hakim karşısına çıkmak durumunda bırakılıp tutuklandığını söyleyen Sözen, Türkiye'de işini yapan istisnasız herkes iktidar tarafından düşman görülüp susturulmak ve hatta yok edilmek istendiğini savundu. Sözen, bu baskılarla düşünmeyen, konuşmayan ve hakkını savunmayan antidemokratik bir toplum oluşturulmak istendiğini öne sürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Sendikalar, Dündar ve Gül'ün tutuklanması protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER