Şenol Güneş önümüzdeki sezondan umutlu

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, deplasman yasağının kalkmasının doğru bir karar olduğunu beliterek, 'Bu yıl daha hoşgörülü, gerginliğin olmadığı bir yıl bekliyorum' dedi. Güneş, yarınki süper kupanın sahibi olmak istediklerini belirtti.

Şenol Güneş önümüzdeki sezondan umutlu


Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa maçında Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray ile yarın saat 20.45'te, Konya Büyükşehir Belediyesi Arena'da karşılaşacak. Maç öncesi karşılaşmanın yapılacağı statta Tolga Zengin ile basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçını yarın oynacaklarını belirtti.

GÜNEŞTEN DOSTLUK MESAJI

Hazreti Mevlana'nın anlayışının hakim olduğu bir şehirde, ona uygun şekilde futbol maçının oynanmasını temenni eden Güneş, şunları söyledi:

'Rakibimiz güçlü bir takım. Kaliteli oyuncuları var. İyi bir kadro yapılanması var. Bu yıl da oldukça iyi oyuncular aldı. Bu sezona renk katacaklarını düşünüyorum. Geçen sezona kötü başlamışlardı, ama daha sonra toparladılar ve kupa şampiyonu oldular. Biz de iyi bir takımız. Geçen sezon hak ettiğimiz bir şampiyonluğu hak ettik. İki takımın güzel futbolunu görmek istiyoruz. En önemlisi oyunu sevmek ve birbirimize saygı göstermek durumundayız. Özellikle bu dönemde, dostluğun kardeşliğin daha fazla öne çıktığı bir dönem olarak görüyoruz. Saha içinde, dışında bunu görmek istiyoruz. Herkesin sevgi havuzuna bir takım değerler katmasını bekliyoruz. Yarın bu anlayışla sahaya çıkacağız. Güzel bir futbol sonucunda da tabiiki kupayı kazanmak istiyoruz.' 

SAYISAL OLARAK EKSİĞİZ

Kamp sürecini değerlendiren Güneş, takımdan ayrılanların olduğunu, bazı oyuncuların az, bazılarında çok oynadığını ifade ederek, 'Geçen sezondan aramızda çok arkadaşımız var. Ayrılanlardan az ve çok oynayanlar vardı. Çok oynayanlar arasında İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Mario Gomez'i söyleyebiliriz. Aramızdan ayrılan oyuncuların olduğu bir gerçek. Yeni katılan arkadaşlarımız var. Ama buraya geldiğimizde A Takımın kadro sayısı 3 kaleciyle beraber 22. Olumsuz tarafımızdan bir tanesi sayısal ve kadro olarak hem süper lig, hem de şampiyonlar ligi için bir eksikliğimiz var. Mevki olarak düşünürsek, aynı mevkide 2 oyuncu düşünürsek, stoperde, santraforda ve bir başka mevkide hazırlık döneminin ve iki lig maçının görüntüsüne göre de vereceğimiz kararlar da olabilir. Mevcut kadromuzun genel bir oyun felsefesi var. Futbol adına doğruları yapmak, oynadığı oyundan keyif almak, vermek anlayışına asla vazgeçmeyeceğiz' diye konuştu.

HOŞGÖRÜLÜ BİR YIL BEKLİYORUM

Güneş, taraftarın deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

'Ülke olarak hepimizin ders alması gereken dönemden geçiyoruz. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Sıkıntılar olduğu zaman ne yapalım diye konuşuruz. Yakınlarımızı kaybettiğimiz zaman, üzüntünün ne olduğunu anlarız. Futbol keyif oyunudur, tek başına hiçbir şeyi ifade etmez. Siz takım olarak ne büyük ve güçlü olursanız olun, rakibiniz de güçlü ve iyi değilse, kimin ne oynadığını önemi olmaz. Rakipsiz futbol olmaz. Rekabetin üst seviyede, sevginin ve yarışmanın en önemli tarafını kullanarak bir yarış olması gerekirken. Maalesef ‘ölmeye, ölmeye geldik’, laflarını duymayacağımız bir kitleler istiyoruz. Sevgi havuzuna katlı sağlayan kitle istiyoruz. İyiyi, güzeli alkışla. Kaybeden takım kendi takımınsa üzül, onu yok etme, ama iyiyi de alkışla. Futbola her şeyi birleştiren bir unsur olarak bakarsak, ülkemizinde birlik ve beraberliği ihtiyaz olan bir dönemde futbol taraftarının bunu daha fazla göstermesinde fayda var. Yarın bir kişi kupayı alacak, ama daha sonra yine yarış devam edecek. Taraftara deplasman yasağının kalkması doğru bir adım, geç kalınmış. Hatalardan ders çıkaran, takımlar, taraftarlar olursak, bu işler düzelir. Geçen sene biz şampiyon olduk, bu yıl da şampiyon olmak istiyoruz ama, kimin olacağını hiç bilmiyoruz. Futbolun da güzelliği bilinmez olmasıdır. Bu yıl daha hoşgörülü, gerginliğin olmadığı bir yıl bekliyorum.'

Takım kaptanı Tolga Zengin de, yarın güzel bir maç olacağını belirterek, 'Rakibimiz geçtiğimiz sezon, iyi bir sezon geçirmedi, ama kupayı aldı. Bu yıl takviyeler oldu. Onlarda kadrolarını güçlendirdiler. Bizler de her ne kadar ayrılan arkadaşlarımız olsa da aramızda katılan arkadaşlar da oldu. Sahaya 11 kişi çıkacağız. Hocamızın da söylediği gibi, güzel bir atmosferdeyiz. İnşallah dostça ve güzel bir maç olacak ve kazanan biz oluruz' dedi.

Basın toplantısının ardından siyah- beyazlı ekip, maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Arena'da, son hazırlık çalışmasını yaptı
<< Önceki Haber Şenol Güneş önümüzdeki sezondan umutlu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER