Seramik, banyo ve mutfak sektörü gelecekten umutlu


Markaların en yeni tasarım ve ürünlerini sergilendiği Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 28. kez kapılarını dünyaya açtı. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara 13 ülkeden yaklaşık 377 sektör temsilcisi katıldı. Fuarda buluşan sektör temsilcileri, ekonomik belirsizliklere rağmen olumlu mesajlar verdi.

Fuarda standı bulunan ECA Serel Genel Müdürü Hakan Günderen, son 5 yılda konut sektöründe yaşanan gelişmelere bağlı olarak seramik, banyo ve mutfak ürünlerine de talebin arttığını söyledi. Türkiye'deki genç nüfusunun önemli ölçüde konut talebi olduğuna dikkat çeken Günderen, bununla beraber eski ve niteliksiz konutların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin de konut miktarını artırdığını ifade etti.

Geçen yıl alınan konut ruhsat sayısının 1 milyon 35 bin adet olduğunu vurgulayan Günderen, "İnşaat malzemeleri alanı konut alanına bağlı olduğundan önemli bir gelişme kaydetti. 2014'e göre önemli büyümeler gerçekleştirdi. Bu açıdan 2015 bizi mutlu eden bir yıl oldu. Ancak bu ivme 2015 yılının sonuna doğru yüzde 15'e yakın bir düşüş gösterdi. Bu da önümüzdeki yıllar için biraz daha trendin aşağı doğru bir yatay seyir izleyeceği görünümünü veriyor." dedi.

Fuarın kendileri açısından çok verimli olduğunu kaydeden Günderen, "Bu sene bir çok rakibimize göre çok fazla yenilikler ortaya koyma durumumuz var. O bakımdan ilk günden beri standımıza çok yoğun bir ilgi var. Burada görmüş olduğunuz herşey ya 1-2 ay önce piyasaya çıktı yada çıkacak. Hepsi yeni ürünler." şeklinde konuştu.

Fuara katılan sektörün önemli oyuncularından Mıstillo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkarabulut da 2015'in ilk 6 ayının sektör açısından güzel geçtiğine değindi. Doların yükselmesi ile birlikte ihracatta artı bir kazanç olduğuna dikkat çeken Özkarabulut, ardından şunları söyledi:

"İhracat açısından güzel sonuçlar elde ettik. 2016 yılı içinde şunu söyleyebilirim; ekonomik belirsizliğin devam etmesinden dolayı sektörde biraz tedirginlik var. Dünyada malumunuz ekonomik kriz var. İnşallah biz bu yılın iyi olacağına inanıyoruz. Eğer bu dünyadaki ekonomik belirsizlik ortadan kalkarsa inşallah sonucun daha iyi olacağına inanıyoruz."

"BU FUAR SEKTÖRDE SEZONA BAŞLANGIÇTIR"

Fuar organizatörlerinden Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER)'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım ise 23 Şubat'ta başlayan ve 27 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek olan fuarın oldukça hareketli ve beklentilerinin üzerinde geçtiğini kaydetti. Yıldırım, ayrıca şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bizi memnun eden bölgemizdeki krize rağmen, komşularımızla olan ilişkilerimize rağmen, Avrupa'da yaşanan küçükte olsa krize rağmen fuara yoğun ilginin olması. Kuzey Afrika, Orta Afrika, Ortadoğu ve yakın coğrafyamız olan Avrupa'dan oldukça fazla ziyaretçi alıyoruz. Ve onlarda son derece fuarımızdan memnunlar. Bu fuar bizim sektörümüz adına sezona başlangıçtır. Şubat ayında düzenlediğimiz fuarımıza Türkiye'nin heryerinden ziyaretçilerimiz de olur. Katılımcılarımız fuarda satacakları ürünleri tespit ederler. Kendilerini bu fuarla hazırlarlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Seramik, banyo ve mutfak sektörü gelecekten umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER