Serinlemek isteyen 11 kişi boğuldu!

Türkiye dün farklı illerde ardı ardına gelen boğulma vakalarıyla sarsıldı.

Serinlemek isteyen 11 kişi boğuldu!

Bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarıyla yüreği yanan Türkiye, dün ardı ardına gelen boğulma vakalarıyla sarsıldı.

Farklı illerde yaşanan olaylarda serinlemek isteyen 11 kişi hayatını kaybetti. İlk acı haber İzmir'in Foça ilçesinden geldi. Tatil yaptığı kampta serinlemek için denize giren 18 yaşındaki Hakan Kaydan boğuldu. Balıkesir'in Avşa Adası'nda da yüzme bilmediği halde denize giren Arslan Öztürk'ün (21) cesedine ulaşıldı. Marmaris'te girdiği denizde kıyıdan yaklaşık 100 metre kadar açılan Yüksel Avcı'nın da suda hareketsiz şekilde olduğunu fark edenler durumu 112 Acil'e bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, kalp krizi geçiren Avcı'nın boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde serinlemek için arkadaşlarıyla baraj gölüne giren 16 yaşındaki İbrahim Halil Saçan da akıntıya kapıldı ve 2 saatlik çalışmasının ardından gencin cansız bedenine ulaşıldı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde serinlemek için arkadaşları ile denize giren 17 yaşındaki Dursun Efe Tutuş, Karadeniz'in dalgalı sularında kayboldu. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonucunda Tutuş'un cesedi, denize girdiği yerin yaklaşık 2 kilometre ilerisinde vatandaşlar tarafından bulundu. Yine Zonguldak'ta Filyos Irmağı'na giren 35 yaşındaki Raşit Özat, boğulmak üzere olan oğlu Berat'ı (11) kurtardıktan sonra akıntıya kapıldı. Özat'ın cesedi, olaydan 4 saat sonra bulundu. Bursa'dan, bayram dolayısıyla Balıkesir'in Dursunbey ilçesine akraba ziyaretine giden Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut da serinlemek için Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme havuzuna girdi. Gençlerin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine çevrede piknik yapan vatandaşlar, polise haber verdi. Suyu boşaltan itfaiye ekibi, iki gencin cesediyle karşılaştı. İstanbul Üsküdar sahilinde arkadaşları ile birlikte serinlemek için iskeleden denize atlayan Afganistan uyruklu Seyid Ahmet (18) isimli genç de boğazın ve vapurların oluşturduğu akıntıya kapıldı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından cesedi denizden çıkartılan gencin arkadaşları gözyaşı döktü.

KURTARMAYA ÇALIŞTIĞI OĞLUYLA BİRLİKTE BOĞULDU

Üzücü son haber Kütahya'dan geldi. 34 yaşındaki Murat Dağdelen, oğlu Ahmet (14) ile birlikte balık tutmak için Porsuk Çayı'na gitti. Ahmet Dağdelen, ayağının kayması sonucu suya düştü. Babası da oğlunu kurtarmak için çaya atladı. Ancak akıntıya kapılan baba ve oğlu suda kayboldu. Olay yerine gelen dalgıçlar, iki saat süren aramanın ardından önce babayı daha sonra oğlunu sudan çıkardı. Ancak 112 sağlık ekibinin kalp masajı yaparak baba ile oğlunu hayata döndürme çabaları sonuçsuz kaldı.
<< Önceki Haber Serinlemek isteyen 11 kişi boğuldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER