Servergazili dahiler ABD'de dünya üçüncüsü oldu

Servergazili dahiler ABD'de dünya üçüncüsü oldu

ABD'nin Newyork eyaletinde düzenlenen 69 ülkeden 408 projenin yarıştığı 5. Uluslararası GENİUS Dahiler Proje Yarışması'nda Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri Kimya ve Çevre dalında bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Proje Danışmanı ve Özel Servergazi Lisesi Kimya Öğretmeni Güngör Canbulat, amaçlarının Denizli'nin adını duyurmak ve Denizli'nin başarısını arttırmak olduğunu belirterek, "Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir." dedi.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş de öğrencilerinin dünya üçüncüsü olmasının kendilerini Denizli adına gururlandırdığını ifade etti. 408 proje arasından bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerini kutlayan Gümüş, "25. yılını dolduran Servergazi Eğitim Kurumları'nın bu zamana kadar Denizli'ye kazandırmadığı başarı kalmadı." diye konuştu. Gümüş, "Her sene gerek üniversite sınavları, gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli'nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okulumuz, proje ve olimpiyat çalışmalarında elde ettiği başarılarla, Denizlimizi Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmenin mutluğunu yaşarken, son yıllarda Olimpiyat Milli Takımlarına verdiği öğrencilerle de ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gurunu yaşamaktadır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Servergazili dahiler ABD'de dünya üçüncüsü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER