Servergazili Feyza Duman matematikte dünya ikincisi oldu


Tayland'da düzenlenen, beş kıtadan 104 ülkenin öğrencilerinin yarıştığı 56. Dünya Matematik Olimpiyatı'nda, Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman ikinci oldu. Türk milli takımının aldığı beş gümüş madalyayı Servergazi'den Duman, İzmir Özel Yamanlar Lisesi'nden Ahmet İleri, İstanbul Özel Coşkun Lisesi'nden Abdullah Keleş, İstanbul Fen Lisesi'nden Halil İbrahim Güllük ve Mersin Yıldırımhan Lisesi'nden Muhammed Merdan kazandı. Servergazi Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Koordinatörü Kurbani Kaya, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden öğrencisini tebrik ettiğini, Denizli ve Türkiye için dünyayla yarıştıklarını söyledi.

Olimpiyat milli takımındaki altı öğrenciden biri olan Feyza Duman'ın, gümüş madalya alarak Türk bayrağını onurla dalgalandırdığını belirten Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, 25. yılını dolduran Servergazi Liseleri'nin Denizli'ye birçok başarılar kazandırdığını ifade etti. Müdür Gümüş, "Her sene gerek üniversite sınavlarında, gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli'nin ve ülkemizin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Olimpiyat milli takımlarına verdiği öğrencilerle ve dünya ikincisi olarak ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktayız." dedi.

'ÖNCE DENİZLİ'Yİ, SONRA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUZ'

Servergazi Eğitim Kurumları'nın, bilim olimpiyatları ve benzeri yarışmalarda şampiyonluklar ve diğer dereceleriyle Türkiye'nin gurur tablosu olduğunu söyleyen Genel Müdür Recep Ali Yalçın ise amaçlarının, Türkiye'nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak olduğunu belirtti. Yalçın, "Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir. 56. Dünya Matematik Olimpiyatı'nda ikinci olup bayrağımızı onurla dalgalandıran öğrencimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu başarımız da diğer başarılar gibi Denizlimiz'e ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Servergazili Feyza Duman matematikte dünya ikincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER