SEU Rektörü Doğan: Hedefinizi belirlerseniz başarılı olursunuz


Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, hedefini belirleyip çalışanların kesinlikle başarılı olacağını söyledi.

Diyarbakır'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Üniversite Tercih Fuarı' Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuarda vakıf üniversiteleri ve bölgedeki devlet üniversiteleri stant açtı. Fuarda lise öğrencileri, üniversiteler ve programlar hakkında bilgi aldı. Fuar kapsamında organize edilen 'Üniversiteli Olmak' seminerinde aday öğrencilere seslenen SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, başarının yolunun hedef belirlemeden geçtiğini vurguladı. Hedef belirleyip bu doğrultuda çalışan herkesin başarılı olacağının altını çizen Doğan, "Osmanlı'nın en zeki evlatlarının Diyarbakırlılar olduğu söylenir. Bölgenin insanı gerçekten zekidir, eğer bir hedef belirlenirse çok başarılı da olur. Dünyada başarılı olan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmada tümünün hedefli oldukları ortaya çıkmıştır. Diyarbakırlılar zekidir. Hedefiniz varsa, bu hamuru iyi yoğurursanız çok güzel başarılar da elde edersiniz." ifadelerini kullandı.

Gençlerin kendilerini iyi tanımaları ve yeteneklerine göre bir bölüm okumalarını tavsiye eden Rektör Doğan, "Yetenekleriniz doğrultusunda en yüksek bölümü hedefleyiniz. Olmak istediğiniz alanın en iyisini kitlenin. Kazanamazsanız bile ona yakın bir bölümü kazanırsınız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber SEU Rektörü Doğan: Hedefinizi belirlerseniz başarılı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER