Sevgi çocukları, devletin zirvesini mest etti!

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için 25 ülkeden Romanya’ya gelen öğrenciler, ülkede barış ve bayram havası estiriyor.

Sevgi çocukları, devletin zirvesini mest etti!

Misafirleri makamında ağırlayan Bükreş valisi, öğrencilerle birlikte dans figürü yaparken Romanya Jandarma İkinci komutanı ise çocukları ayakta alkışlattı. 

Başkent Bükreş’te şehir turu atan öğrencileri kabul eden Anayasa Mahkemesi Başkanı da “Bu çocuklar barışın teminatı; bu nesil asla birbiriyle savaşmaz.” dedi. Sevgi dilinin çocukları, Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Bakanlığı'nda da ağırlanacak. 

25 ülkeden Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Romanya'ya gelen öğrenciler, önemli devlet kurumlarında bizzat ağırlanarak mini konser ve gösteriler sunuyor. 

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN DURUŞMA SALONU KONSER SALONUNA DÖNÜŞTÜ

Öğrencileri kapıda karşılayarak tek tek tokalaşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Augustin Zegrean, misafirleri duruşma salonunda ağırladı. Başkan Zegrean, “Burası ilk defa böyle bir aktiviteye sahne olacak. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” sözleriyle konukları selamladı. 

Mahkeme heyetine verilen mini konser için de duruşma salonu kullanıldı. Anayasa Mahkemesi duruşma salonu bu kez sevgi çocuklarının nağmeleriyle çınladı. Mahkeme üyeleri, çocukların şarkılarıyla hem coştu hem duygulandı.

Olimpiyat çocuklarının performansları mahkeme üyelerinden tam not aldı. Mahkeme üyeleri ve kurum çalışanları, bazı şarkılara ritm tuttu. Mini konser sonunda öğrencilerin sundukları hediyeleri kabul eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Zegrean, “Bu çocuklar barışın teminatı, bu nesil asla birbiriyle savaşmaz” ifadelerini kullandı. Zegrean, ziyaret sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

BÜKREŞ VALİSİ: BU HİZMETİ YAPAN DOSTLARIMIN HER FAALİYETİ BENİ ŞAŞIRTIYOR 

Öğrenciler, Bükreş valisini de makamında ziyaret ederek mini konser gösteriler sundu. Vali Paul Nicolae Petrovan, öğrencilere karşı coşkusunu frenleyemedi. 

Kazak dans ekibi ve bir grup öğrenciyi makamında ağırlayan vali, kurum çalışanlarını da odasına çağırdı. Öğrencilerin performansıyla heyecanlanan vali, çocuklara şarkılara alkışlarla eşlik etti. Patrovan, Kazak dans ekibinin hareketli performansıyla coştu. Grubun yaptığı figürleri tekrar etmeye çalışan Vali Petrovan’ın gayreti hoş görüntülere sahne oldu. 

Duygularını anlatmakta zorlanan Bükreş Valisi Perovan, “Kelime bulamıyorum. Şu bir gerçek ki müzik ve kültür insanları bir araya getiriyor. Bu hizmeti yürüten dostlarım, her aktivitesinde beni şaşırtıyor. şeklinde konuştu. Öğrenciler, getirdikleri hediyeleri tek tek Petrovan’a sundu.

Ziyaret sonrası hızını alamayan Kazak öğrenciler, sokakta halay çekmeye devam etti. Öğrenciler, servis beklerken de şarkı söylemeyi sürdürdü.

JANDARMA KOMUTANI: BU ÇOCUKLARI BİR DAHA ALKIŞLAYALIM! 

Öğrencilerin duraklarından biri de Jandarma Genel Komutanlığı’ydı. İcra edilen birbirinden güzel parçalar, salondakileri şaşırttı. Jandarma İkinci Komutanı General Ovidiu Vasilica, Romanya Türk Okulları yönetim kurulu heyetiyle birlikte çocukları kabul etti. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy, General Vasilica’ya okulların 20. yıl madalyasını takdim etti. Ukraynalı Anna Trincer ise arkadaşları adına komutan Vasilica’ya hediye sundu.

Çocuklarla çekinilen resmin ardından salona geçildi. Sırayla sahne alan Nepalli, Ukraynalı, Paraguaylı ve Amerikalı öğrencilerin performansları salondakileri coşturdu. Kırgız öğrencilerin oynadığı, Karadeniz bölgesi dansları salondaki coşkuyu zirveye çıkardı. Mini konserin kapanışını Fransalı Frankee isimli öğrenci Je t-aime (jötem) şarkısıyla yaptı.

Konser bitiminde kısa bir konuşma yapan General Ovidiu Vasilica, “Kısacık zaman diliminde olağanüstü anlar yaşadık. Onlardan aldığımız enerji, bizi işimize daha iyi motive edecek. Hepsini kutluyorum. Onları bir daha alkışlamayı teklif ediyorum.” sözleriyle çocukları ayakta alkışlattı.

'SÜPER' ÇOCUKLAR, BÜKREŞ’TE ŞEHİR TURU ATTI 

Çocukların performanslarından memnun kalan jandarma görevlileri de duygularını anlattı. Bir görevli, “Bu çocuklar bize bir kez daha gösterdi ki, ırk ve milliyet farkı olmaksızın sanat ve kültür hepimiz için kazançtır.” sözleriyle çocukları tebrik etti. Çocukları çok sevdiğini kaydeden bir bayan görevli ise “Mucizevi bir performanstı. Hepsi süper yetenekli çocuklar, tıpkı televizyonlarda gördüğümüz gibi.’ şeklinde konuştu.

Festival için Romanya’ya gelen 25 ülkeden 85 öğrenci, başkent Bükreş’te şehir turu attı. Köy müzesini çok beğenen öğrenciler, turist otobüsüyle başkentin tarihi bölgesini gezdi. Bükreş turu, söylenen şarkılarla şenlendi.

İlk olarak Romanya’nın kırsal hayatını yansıtan Köy Müzesi’ni gezen öğrenciler, söyledikleri şarkılarla stres attı, aralarında yeni dostlukların köprülerini kurdu. Üstü açık otobüsle şehrin turistik bölgesini gezen öğrenciler, Bükreş’i ve tarihini yakından tanıma imkanı buldu. Hepsi birbirinden yetenekli öğrenciler, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

ORKESTRA İLE GECE GÜNDÜZ PROVA YAPIYORLAR 

Canlı yayın için Bükreş’e gelen orkestra da, öğrencilerle provalara başladı. Halk oyunları provaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Kazakistan, Kırgızistan ve Tanzanya’dan gelen halk oyunları ekipleri, gece gündüz demeden prova yapıyor. Akşam yakılan kamp ateşi etrafında sürdürülen çalışmalara, şarkı ve ses dalına yarışacak öğrenciler de katılıyor. Provalardan yorulan öğrenciler, kendi halk danslarıyla dinleniyor. İzleyenlere ise muhteşem bir seyir zevki yaşatıyorlar. 

Dünya genelinde birçok ülkede düzenlenen dev "dil ve kültür festivali"nin Romanya ayağı final gösterileri cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Sevgi çocukları, devletin zirvesini mest etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER