Sevgi çocukları, Romanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlandı

Sevgi çocukları, Romanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlandı

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Romanya ayağında ses ve şarkı finali hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlandı. Romanya Cumhurbaşkanı'nın yurtdışında olması sebebiyle öğrencilere ev sahipliğini danışmanı yaptı. Cumhurbaşkanı danışmanına Kırgız kaftanı giydiren öğrenciler, gösterileriyle yetkilileri coşturdu. Kültür Bakanlığı'nda düzenlenen programa ise Kültür Bakanı İoan Vulpescu bizzat katıldı.

Romanya'da hafta sonu yapılacak etkinliklerin hazırlıkları sürerken, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler devlet kurumlarını ziyarete devam ediyor. Sevgi ve barış çocuklarının bugünkü durağı Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'in görev mekanı Cotroceni Sarayı oldu. İohannis'in yurtdışı ziyaretinde olması nedeniyle danışmanları ev sahipliğini üstlendi. Öğrencilerin ağırlandığı salon, Klaus İohannis döneminin ilk sanat aktivitesine ev sahipliği yaptı.

Porgramın başında Kazak dans grubundaki öğrenciler, cumhurbaşkanlığı danışmanı Laurentiu Ştefan'a Kazak kaftanı giydirdi. Dünyanın farklı köşelerinden Romanya'ya geldikleri için öğrencilere teşekkür eden Ştefan, "Burada gördüğünüz güzellikleri memleketlerinize taşıyın. Ailelerinize de bizden selam götürün." dedi. Ştefan, Romanya'nın tanıtımına katkıda bulunan bu önemli etkinlik nedeniyle uluslararası Lumina okullarını da tebrik etti. Öğrenciler, memleketlerinden getirdikleri hediyeleri Cumhurbaşkanlığı danışmanına sırayla takdim etti. Öğrencilerin seslendirdikleri şarkıların yanı sıra, Kazak öğrencilerin kıvrak dansları cumhurbaşkanlığı yetkililerini etkiledi. Mini konserin sonunda öğrencilerle toplu fotoğraf çektirildi.

KÜLTÜR BAKANI: BU ORGANİZASYONU İCRA EDENLERE TEBRİKLER

Sevgi çocuklarının son durağı Kültür Bakanlığı oldu. Bakan İoan Vulpescu'nun karşıladığı öğrenciler, büyük salona alındı. Bakanlık çalışanlarının da katıldığı gösteride, öğrenciler kendi dillerinde ve Türkçe şarkılarla Romen yetkilileri heyecanlandırdı.

Bakan Vulpescu, öğrencilerin hediye takdimi esnasında her ülkeye sıcak dostluk mesajları verdi. Vulpescu, "Birçok kurum ziyaret ettiniz; ancak sizinle en ilgili kurum burası ve bundan ben çok mutluluk duydum. Bize dünya üzerinde küçük bir tur yaptırdınız, size hafta sonu yapılacak yarışmada başarılar diliyorum. Böyle bir fikri icraata geçirenleri de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programın ardından Bakan Vulpescu ve mesai arkadaşları, konuk öğrencilerle resim çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Sevgi çocukları, Romanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER