Sevilay Yükselir'e manidar tazminat talebi

25 Aralık savcısı Muammer Akkaş, kendisine iftira attığı gerekçesiyle 'havuz medyası' yazarı Sevilay Yükselir hakkında manidar bir rakam üzerinden tazminat davası açtı.

Sevilay Yükselir'e manidar tazminat talebi

AKP'yi sarsan 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüttüğü için mesleğinden ihraç edilen Cumhuriyet SavcıMuammer Akkaş, kendisine twitter üzerinden iftira attığı ve kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle Sabah Gazetesi eski Yazarı Sevilay Yükselir hakkında tazminat davası açtı. Bedel olarak da 17-25 Aralık’ı  hatırlatan 51.725,2013 rakamını belirledi.
 
Yükselir, bir köşe yazısında MİT ajanlarını deşifre ettiği gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında Mart 2012'de Cumhuriyet Savcısı Akkaş'a ifade verdi. Akkaş'ın makamında gerçekleşen ifade işleminde, terörle mücadelede görev yapan istihbaratçıların deşifre edilmesinin suç olduğu hatırlatılarak soruşturma açıldığı belirtildi. Yükselir’in savunması alındı. Yükselir, ifade işlemi bitince Akkaş'ın kibar ve olumlu yaklaşımları nedeniyle 25 Mart 2012'de bir köşe yazısı kaleme aldı.

MİLİTAN DENİNCE
 
Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturması ‘25 Aralık'a Savcı Akkaş baktığının ortaya çıkmasının ardından ise çarpıcı gelişmeler yaşandı.
 
Önce dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Akkaş hakkında 'militan savcı' ifadesini kullandı. Ardından havuz medyasında hakaret içerikli yazılar kaleme alındı. Sevilay Yükselir de daha önce yazdığı köşe yazısının aksine 2012'deki ifade işlemi sırasında savcı Akkaş'ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Twitter hesabından savcıya yönelik, 'beni tehdit etmişti', 'işgüzar', 'mikser', 'provokatif işlere imza attı', 'delilleri gizledi' ifadelerini kullandı. Oysa Yükselir, ifade verirken odada iki katip daha bulunuyordu ve tehdit edildiğine dair 1,5 yıl boyunca hiçbir ifade kullanmamıştı.  
 
‘ORGANİZE?KARALAMA’

 
İhraç edilen Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın avukatı Lütfü Alacaoğlu 9 sayfalık şikayet dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "Toplum tarafından havuz medyası olarak nitelendirilen iktidara yakın bazı basın-yayın organları tarafından müvekkilimiz hakkında düzenli ve organize bir şekilde hakaret ve iftira dolu karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu yolla, çok çirkin bir şekilde müvekkilimiz ve ailesi yıpratılarak adaletin sağlanması uğruna baş koyduğu davadan alıkonulmaya çalışılmış, bir anlamda cezalandırılması ve hukuksuzluğun üstünün kapatılması amaçlanmıştır"    

Bülent CEYHAN - MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Sevilay Yükselir'e manidar tazminat talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER