Şeyda polisi şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ilk ifadesi ortaya çıktı: Tutuksuz yargılanmak istedi!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 25 2024
İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. 26 suç kaydı bulunan suç makinesi, ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını Şeyda Yılmaz’ın silahının ucunu görünce varile doğru 2 el ateş ettiğini söyledi. Geçti, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin" dedi.
İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi Yunus Emre Geçti (19) tarafından tabancayla vurulan şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı.
Zanlının "Kasten yaralama", "Gasp'", "Cinsel taciz", "Yağma", "Mala zarar verme", "Çocuğa cinsel istismar'" gibi suçlardan poliste 26 kaydı olduğu öğrenildi.
Saldırganın hakkında 15 kez adli işlem yapıldığı ve 5 adli işlemde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ortaya çıktı. Zanlının bir dosyasında hükmün açıklamasının geri bırakıldığı da ifade edilirken devam eden 5 dava dosyası olduğu öğrenildi.
26 suç kaydı bulunan suç makinesi Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Cani ifadesinde ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını Şeyda Yılmaz’ın silahının ucunu görünce varile doğru 2 el ateş ettiğini söyledi. Silahı yerde bulduğunu söyleyen Geçti, “Kasten suç işlemedim” dedi.
Tutuksuz yargılanmak isteyen katilin ifadesi şöyle:
"Ben 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullanıyordum. Daha öncesinde bonzai ve esrar içiyordum. Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Ben Ihlamurkuyu mahallesinde sokakta oturuyordum. Sonra karakola gittik. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda Doğukan Ayvaz Ömür isimli arkadaşım vardı. İfadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana bekleyeceksin dediler. Annem, babam, dedem ve anneannem geldi. Ben sonra annemin çığlık sesini duydum. Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim.
Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat. Ahmet Polat. Azat Polat'tı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasp ettiler.
Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. O esnada oraya s
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Zorunlu askerlikte yeni dönem!
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası8.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







