Seyhan'da okullar belediye ile güçleniyor


ADANA (CİHAN)- Seyhan Belediyesi ve SODES işbirliği ile başlatılan Seyhan'da Okul Öncesi Güçleniyor Projesi kapsamında okullarının yenilenmesine devam ediliyor.

Okul öncesi eğitimin dezavantajlı bölgelerde model oluşturmak suretiyle teşvik edilmesi ve bilinç düzeyinin yükseltilerek okul öncesi eğitime istek uyandırması için başlatılan proje kapsamında oyun parkları ve fiziki iyileştirmesi yapılan Yavuz Selim Ortaokulu'nun ana sınıfı bölümünün çocuk parkının açılışı gerçekleştirildi. Törene katılan Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, yapılan hizmetten dolayı Belediyle Başkanı Zeydan Karalar'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Okur, "Ben başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar güzel bir hizmet yaptılar. Diğer okullarımızda da çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Okullara yardımcı olmanın bir görev olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yarının teminatı çocukların ve gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin önemli görevler ve sorumlar üstlendiğine vurgu yaptı. Başkan Karalar, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, en büyük görevi öğretmenlere vermiştir. Atatürk, 'Yarın nesli sizin eseriniz olacak' diyor. Bu yüzden öğretmenlik çok kutsal ve önemli bir görevdir. Öğretim kurumları çok önemlidir. Yarınları kuracak nesli yetiştiriyorlar. Öğretim kurumlarımızın gençlerimize, çocuklarımıza layık bir yer olması gerekli. Ancak devletimizin imkanları belli, milli eğitimin imkanları belli... Bizde öğrenci iken çok büyük sıkıntılar çektik. Çok ciddi yardım yapılmaz, öğretmen yardım toplayamazdı. Fiziki şartlar çok kötüdür. Bu yüzden okullarımıza yardım etmek, el uzatmak bir mecburiyettir, aslında da bir görevdir. Şimdiye kadar 50 okula yardım ettik ve bu yardımlarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yavuz selim Ortaokulu Müdürü Ercan Gülkesen de yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verirken başta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

PROJE 14 OKULU KAPSIYOR
Konuşmaların ardından Seyhan Belediyesi Halk Oyunları ekibi mini bir gösteri sundu. Proje kapsamında okulların iç ve dış bölümleri okul öncesi eğitim ve öğretime uygun hale getirildikten sonra standartlara uygun iç tefrişatla sınıflar donatılıp ve okul bahçesine anasınıfı öğrencilerine uygun dış mekân oyun parkı yapılıyor. Ayrıca projeye dahil olan 14 okulda, bilgisayar, projeksiyon cihazı, projeksiyon perdesi ve anasınıfı eğitici oyuncakları dağıtımı yapıldı. 8 okulun ise ihtiyacı olan klimalar proje kapsamında temin edilerek okullara teslim edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Seyhan'da okullar belediye ile güçleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER