Seyhan Nehri dalgıçlarla temizleniyor


Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Seyhan iç gölde ve Taş Köprü çevresinde yosun temizliği başlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, yaklaşık 5 ay önce Seyhan Nehri yatağındaki su miktarının, eski barajdan itibaren sıfır seviyesine düşmesiyle birlikte iç gölde 45 gün boyunca dip temizliğini yapıldığını hatırlattı. Akkuş, "Daha önce geniş çaplı bir temizlik yaptık ancak yine de dönemsel olarak oluşan yosunlar ve göle atılan çeşitli atıklar için dalgıçlarımız hem suyun üzerinde hem de tabanda temizlik yapmaya devam ediyor. Hem iç gölde hem de Seyhan barajında iki gemimiz çalışıyor. Yüzeysel ve taban temizliği yaparak gölümüzü temiz bir görünüme kavuşturuyoruz." dedi.

TAŞ KÖPRÜ YOSUNLARDAN ARINDIRILIYOR
Özellikle tarihi Taş Köprü'nün etrafından görülen yosunların temizlenmesi için de dalgıçlarla çalışıldığını aktaran Akkuş, "Hem tabandan hem de yüzeysel olarak yosun temizliği yapmaktayız. Halkımıza sağlıklı temiz bir göl sunmak adına 24 saat görevimize devam ediyoruz. Yaklaşık 30 personelle birlikte hem iç gölümüzde hem de 163 kilometre sahil bandımızda, Karataş, Yumurtalık, Kurtpınarı sahillerimizi elekleme sistemi ile temizleyerek halkımıza rahat bir kumsal ve deniz sefası sunmak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Nehirden çıkarılan atıkların, geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini belirten Mehmet Çelebi Akkuş; nehirden, geri dönüşümü zor ve doğanın absorbe etmekte sıkıntı yaşadığı maddeler çıkarıldığını vurgulayarak, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Seyhan Nehri dalgıçlarla temizleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER