Seyirciden İftarlık Gazoz ve Cem Yılmaz'a övgü


Yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı, başrollerini Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın paylaştığı İftarlık Gazoz filminin 34 ilde ön gösterimi yapıldı. Muğla'nın küçük bir kasabasındaki insanların yaşamını anlatan filmin ön gösterimine ilgi büyük oldu. Seyirciler, hem Cem Yılmaz'ın performansına hem de filmin genel kalitesine tam not verdi.

Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül, Okan Avcı ve Yılmaz Bayraktar'ın oynadığı İftarlık Gazoz, bugün vizyona giriyor. Vizyona girmeden önce Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek, 34 ilde filmin ön gösterimi yapıldı.

Eğlenceyi ve hüznü aynı potada eritip, insana dair inişli çıkışlı duyguları, usta yönetmen Yüksel Aksu'nun yorumuyla beyaz perdeye aktaran İftarlık Gazoz, seyirciyi 70'li yılların mahalle kültürüne götürüyor. Dramın içine katılan hafif mizahla hayata dair bir hikayenin anlattığı filmin ön gösterimine ilgi de büyük oldu.

Filmin başrolünde Cem Yılmaz'ın olması nedeniyle komedi hayaliyle filmi izlemeye gelen vatandaşlar, beyaz perdede bambaşka bir Cem Yılmaz gördü. Fantastik komedi filmleri ile tanınan Cem Yılmaz'ın oynadığı Cibar Kemal karakteri seyircilerde ayrı bir hayranlık uyandırdı. Vatandaşlar, "Cem Yılmaz komedi dışında da başarısını kanıtladı" yorumunda bulundu.

70'li yılların siyasi etkilerinin gölgesinde, sıcak bir Anadolu kasabasında yaşananları, bir usta-çırak ilişkisini merkeze alarak anlatan filmin fragmanı da kısa sürede 2 milyonun üzerinde izleyiciye ulaştı.

Dondurmam Gaymak, Entel Köy Efe Köy'e Karşı filmlerinde Ege bölgesinin insanlarını oynatarak Türk sinemasına farklı bir soluk getiren Yüksel Aksu'nun son filmi İftarlık Gazoz, diğerlerine nazaran daha kaliteli ve etkileyici bulundu.

Filmin ön gösterimini izleyenlerin yaptığı yorumlardan bazıları şöyle: "Cem Yılmaz deyince komediye alıştık ya, çok hassas konulara değinmiş. Benim gençlik dönemime denk geldi. Sanki o anları yeniden yaşadım. Harikaydı, çok etkilendim. Cem Yılmaz da komedi dışında da başarısını gösterdi."

"Şimdiye kadar izlediğim Cem Yılmaz'ın filmleri arasında bir numara diyebilirim. Filmin ikinci yarısı daha güzeldi. Şiddetle tavsiye ederim, herkes gelsin."

"Cem Yılmaz'ı önceki filmlerinden daha çok beğendim."

"Cem Yılmaz'ın bu zamana kadarki en güzel filmiydi."

"Bu film hem güldürdü hem ağlattı"

"Bu akşam iyi bir film seyrettik. Çok ciddi manada emek verilmiş film için. Gazoz şişeleri, 3 tekerlekli bisiklet, Ramazan havası bizi çocukluğumuza götürdü. Beğenerek izlediğim bir film oldu."

"Gülmeye geldik ancak bizi mahvetti. Dramı yaşadık ama dozunda bir dramdı. Çocuk oyuncu Berat Efe Parlar'ı da sanki özellikle bu rol için yakalamışlar. Cem Yılmaz da gerçekten bu işi yukarılara doğru taşımaya devam ediyor."

"Cem Yılmaz'ın sadece bir komedyen olmadığının, çok iyi bir aktör olduğunun farkına varıyoruz."

İFTARLIK GAZOZ

1970'ler Türkiye'sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir çocuktur. 5.sınıfı yeni bitirmiştir. Yaz tatilini boş geçirmek istemeyen Adem, ailesine Gazoz Ustası Cibar Kemal'le çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruçla ilgili anlattıklarını üzerine alınır, üstelik sınıf arkadaşı Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli niyet eder. Fakat Ege'nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve sınıf arkadaşı, ilk aşkı Berna'nın aslında tekne orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem'in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazoz Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır?

CİHAN
<< Önceki Haber Seyirciden İftarlık Gazoz ve Cem Yılmaz'a övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER