Şeytanla mücadele edecek doçent aranıyor

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin İslami İlimler Fakültesi'ne alınacak yardımcı doçent için kişiye özel ilan verildi

SHABER3.COM

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin İslami İlimler Fakültesi'ne alınacak yardımcı doçent için "Kur'an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak" şartı istendi. Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, "İlanı Rektörümüz uygun görmediği için iptal etti" dedi.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde öğretim üyesi alımı için verilen ilanlarda alınacak öğretim üyeleri için aranan şartlar dikkat çekti. Değişik bölümlere alınacak 11 öğretim üyesi için farklı şartlar aranırken, İslami İlimler Fakültesi'nde görev yapacak 1 yardımcı doçent için "Kur'an ve sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak" şartı istendi.

'BUZ MASAJINDA ÇALIŞMASI OLACAK'

Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne alınacak yardımcı doçent için ise "Pervane Bey Mecmuası, Harputlu Mahmut Bahreddin Divanı, Arapça- Farsça-Türkçe manzum sözlük konularında çalışmaları olma" şartı arandı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na alınacak doçent için de "Güreşçilerde buz masajının toparlanmaya ilişkin bazı biyokimyasal parametrelere etkisi üzerine çalışmaları olmak" şartının aranması dikkat çekti.

Kişiye özel ilan

YÖK’ün akademik çalışmaların konu ve türlerinin incelenebildiği Ulusal Tez Merkezi verilerine göre üniversitenin aradığı “şeytanla mücadele edecek insan eğitimi” üzerine çalışma yapmış sadece bir akademisyenin bulunması dikkat çekti. Bu kapsamda sadece halen Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çalışan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban’ın tez çalışması veri tabanında yer aldı.

YÖK sistemi kapattı

Üniversitenin bu talebinin sosyal medyada tartışılmaya başlamasının ardından ise akademik çalışmaların konu ve türlerinin incelenebildiği YÖK’ün Ulusal Tez Merkezi internet sitesi kullanılamaz duruma geldi. Yaklaşık bir saat ulaşılamama durumunun ardından açılan sistemde Çoban’ın tezi de ulaşılamaz kılındı.

İlanın çok konuşulması üzerine üniversite geri adım attı ve internet sitesinden şu açıklamayı yayımladı: “01/11/2017 tarihinde Sabah Gazetesinde yayınlanan öğretim üyesi alım ilanı iptal edilmiştir. İlanda belirtilen kadrolar için bir komisyon kurularak konu tekrar değerlendirilip yeniden ilana çıkılacaktır.”



‘Şeytana pabucu ters giydirir’

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, üniversitenin ilginç ilanını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Havutça, “Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak kriteri nasıl belirlenmiştir?” diye sordu ve “Adrese teslim kadro iddiası gerçekse, ‘şeytanla mücadele edecek insan eğitimi’ konusunda Anadolu’daki tabirle ‘şeytana pabucu ters giydirecek’ bu ilanı hazırlayan akademik kadroyu ödüllendirmeyi düşünür müsünüz?” dedi.

<< Önceki Haber Şeytanla mücadele edecek doçent aranıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER